Simona Ivančáková Rôzne

Pavol spojil vášeň pre turistiku a fotenie, vzniklo z toho parádne dielo: Nádhera, aké zábery sa mu podarili v Tatrách

Miluje fotenie a turistiku. A tie dve vášne spája do jedného celku, aby mohol vytvoriť nádherné fotografie z Tatier, ktoré potešia nejedno oko nadšenca pekných záberov.

Ilustračný obrázok k článku Pavol spojil vášeň pre turistiku a fotenie, vzniklo z toho parádne dielo: Nádhera, aké zábery sa mu podarili v Tatrách
Zdroj: Dnes24.sk

Pavol Orolin pochádza z neďalekej obce Spišské Bystré a foteniu sa venuje už dávno. „Fotiť som začal už dávno. Keďže stále, keď som niekde šiel do hôr alebo na výlet všetko som chcel zaznamenať, najskôr len tak dokumentačné väčšinou mobilom, potom malým kompaktom, väčším kompaktom až som sa v roku 2013 dopracoval k zrkadlovke, ku ktorej som sa dostal cez známeho fotografa a kamaráta Mirca,“ uviedol Pavol.

Najradšej fotí panorámy Tatier

Keďže talentovaný fotograf pochádza spod Tatier, tak práve naše veľhory sú jeho častým motívom na fotkách. Okrem nich často fotí aj prírodu v Nízkych Tatrách. „Väčšinou fotím len tak pre seba, ale veľmi rád sa podelím s našou slovenskou pýchou aj s ostatnými ľuďmi na sociálnych sieťach, kde sa niekedy inšpirujem aj ja,“ povedal Pavol. Ako sám prezradil, tak sa mu páčia celé Tatry a nájsť jedno konkrétne miesto, kde sa mu fotí najlepšie je ťažké. „Páčia sa mi celé Tatry. Od Západných cez Končistú, „Gerlachovský kotol“ až po Západné Tatry, lebo je to náš slovenský unikát. Najradšej fotím panorámy celých Tatier,“ poznamenal fotograf. Napriek tomu, že miluje celé Tatry, tak predsa si našiel miesto, ktoré patrí medzi jeho najobľúbenejšie. Je ním zelená značka Malej Studenej doliny.

Fotenie prírody si vyžaduje čas

Aj keď sa Pavol venuje predovšetkým foteniu prírody, tak občas si vyberie aj iné objekty, ktoré mu pred objektívom ochotne zapózujú. „Rád skúšam niečo nové, napríklad fotenie bežeckých pretekov, na ktorých nebežím, stužkové či portréty ľudí,“ povedal Podtatranec. Napriek množstvo príležitostí najradšej robí najmä snímky v prírode. „Fotenie prírody si vyžaduje aj istú dávku trpezlivosti a času, pretože nie všetko sa podarí hneď na prvýkrát. Najpodstatnejšou vecou pri fotení je čas, či už ten na fotenie alebo čas vo fotoaparáte (dĺžka expozície), ale stále ak človek chce tak ten čas si nájde,“ poznamenal Pavol.

V jeho bohatej fotogalérii nájdeme množstvo fotografií z nášho okolia. Je však ale miesto, ktoré by chcel mladý fotograf odfotiť a ešte sa mu to zatiaľ nepodarilo? „Ja si myslím, že v našom okolí, ale aj na celom Slovensku je toľko miest na fotenie, že za celý život to nestihneme pobehať. Mám však zopár miest, ktoré hádam v priebehu roka stihnem navštíviť,“ povedal na záver fotograf Pavol Orolin.

Čítajte tiež:

Poprad cez deň, ale aj vo večerných hodinách: Na Martinových (24) fotkách je naše mesto krajšie ako z rozprávky!

Bežec spod Tatier si zaslúži klobúk dole: Takéto rozprávkovo krásne fotky robí počas tréningu v prírode

Foto: archív Pavol Orolin

Tatry okom turistu: Takéto zábery sa podarili Pavlovi
43
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM