Peter Handzuš Samospráva

Pekný začiatok prázdnin pre deti zo sociálne slabších rodín. Mesto pre ne zorganizovalo letný tábor

Mesto Poprad zorganizovalo aj toto leto tradičný mestský tábor pre deti z rodín v hmotnej alebo sociálnej núdzi. Od 29.6. až do 6.7.2013 si tak 40 detí užíva bezstarostné prázdniny v škole v prírode v Tatranskej Lomnici.

Ilustračný obrázok k článku Pekný začiatok prázdnin pre deti zo sociálne slabších rodín. Mesto pre ne zorganizovalo letný tábor
Zdroj: Dnes24.sk

„Deti sme vyberali z 90 rodín, do tábora sme napokon pozvali tie najakútnejšie prípady. Sú to deti vo veku od 6 do 14 rokov,“ informovala Petra Závacká zo sociálneho odboru MsÚ v Poprade.

„Sociálny odbor pracuje s rodinami v hmotnej alebo sociálnej núdzi počas celého roka. Pobyt v tábore stojí približne 200 € na jedno dieťa. Ich rodičia by si to nemohli dovoliť, takže tieto náklady znáša mesto. Samospráva tak pomáha rodinám preklenúť ťažké chvíle a deťom dáva príležitosť zmysluplne využiť voľný čas, spoznať nových kamarátov, zažiť pekné chvíle v horách,“ dopĺňa Etela Lučivjanská, vedúca sociálneho odboru popradskej radnice.

Táborníci našli v ruksakoch prekvapenie

Deti dostali od samosprávy aj darčeky v podobe ruksakov, v ktorých nechýbali hračky či školské pomôcky. Týždňový program mestského tábora pre deti z rodín v hmotnej alebo sociálnej núdzi ponúka súťaže, tvorivé dielne, športové aktivity, karneval, výlety do okolia či do rozprávkového sveta Habakuky na Donovaly.

Mesto Poprad zorganizovalo tradičný letný tábor pre deti v sociálnej alebo hmotnej núdzi aj vďaka pomoci partnerov už po 15-ty krát.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM