Samospráva

Petícia za rozšírenie kapacity škôlky v Poprade: Už sa vie, ako mesto rozhodlo!

Členovia rodičovského združenia materskej školy na Tajovského ulici v Poprade doručili na mestský úrad ešte 15. januára petíciu, v ktorej žiadali vedenie mesta o rozšírenie kapacity škôlky a navrátenie pavilónu v jej areáli. Ako mesto napokon rozhodlo?

Ilustračný obrázok k článku Petícia za rozšírenie kapacity škôlky v Poprade: Už sa vie, ako mesto rozhodlo!
Zdroj: TASR

Mesto po dvoch mesiacoch vybavilo petíciu ako neopodstatnenú. Petičný výbor získal viac ako 1800 podpisov. Napriek tomu samospráva rozhodla, že pavilón Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Tajovského nebude prinavrátený.

V jeho priestoroch v súčasnosti sídli Súkromná materská škola (SMŠ) Centra pre rodinu.„Mesto Poprad po prešetrení a prerokovaní petície a zvážení všetkých argumentov, vrátane faktu, že SMŠ Centra pre rodinu navštevuje momentálne 65 detí, rozhodlo o neopodstatnenosti petície. ZŠ s MŠ Tajovského by v najbližšom školskom roku podľa informácií petičného výboru otvorila v pavilóne len jednu novú triedu, preto samospráva petíciu nepodporila,“ uviedol 1. viceprimátor Popradu Igor Wzoš.

Doplnil, že samospráva bude pokračovať v hľadaní riešenia, ktorého cieľom bude definitívne prinavrátenie pavilónu ZŠ s MŠ Tajovského a nájdenie iných vhodných priestorov pre SMŠ Centra pre rodinu Poprad. „Chceme nájsť také systémové riešenie, vďaka ktorému budú môcť existovať a starať sa o popradské deti škôlky mestské i tie ostatné,“ informoval viceprimátor.

Mesto uviedlo, že podľa štatistických údajov za posledné tri roky je v Poprade zaznamenaný pokles narodených detí, a teda kapacita materských škôl, vrátane súkromných, bude v najbližšom období postačujúca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM