Peter Handzuš Hokej

Piate víťazstvo LEV nepridal

Hráči HC Lev Poprad prehrali vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade ruského tímu Severstaľ Čerepovec 0:3 a prerušili sériu štyroch víťazstiev v rade.

Zverenci trénera Radima Rulíka nedokázali streliť gól predovšetkým v početných výhodách o dvoch hráčov, najbližšie sa predstavia v sobotu 4. februára na ľade Spartaka Moskva.

Severstaľ Čerepovec – HC Lev Poprad 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 17. Lehtonen (Němec, Cvetkov), 52. Kovuršin (Jegoršev, Aleksejev), 60. Ketov (Bergfors). Rozhodovali: Komarov, Rogačov – Zacharenkov, Meňšich (všetci Rus.), vylúčení: 7:6, navyše Čudinov (Čerepovec) 10. minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy:
Severstaľ Čerepovec: Tarasov – Puistola, Němec, Kronwall, Čudinov, Stasenko, Jegoršev, Kiselevič – Trunjov, Cvetkov, Lehtonen – Bergfors, Šipačov, Ketov – Stepanov, Stoljarov, Vlasenkov – Aleksejev, Kovuršin, Zemčenko
HC Lev Poprad: Laco – Mezei, Hunkes, Sigalet, Hellström, Lewis, Štrbák, Chalupa – Huna, Lundberg, Bartečko – Novotný, Sekáč, Špirko – Ježek, Matai, Fabricius – Mráz, Šaršok

Hneď v úvode stretnutia mali domáci hokejisti početnú výhodu o jedného hráča, no hostia sa bez väčších problémov ubránili. Vzápätí mohli „levi“ otvoriť skóre duelu v presilovke piatich proti trom, ale domáceho gólmana výraznejšie neohrozili. V 9. minúte sa domáci hráči dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, Trunjovov strelecký pokus však Laco zneškodnil. V ďalšom priebehu bola aktivita na strane Čerepovca a v 17. minúte otvoril skóre zápasu Lehtonen, ktorý zužitkoval prihrávku Němca – 1:0. Gól padol v početnej výhode piatich proti štyrom, no tesne pred ním sa vrátil z lavice hanby hosťujúci Špirko.

Už po pár sekundách druhej tretiny sa dostal do úniku Kronwall, brankár hostí však podržal svoj tím. „Levi“ v ďalšom priebehu znova nevyužili presilovku o dvoch hráčov a v 25. minúte už v rovnovážnom stave ani prečíslenie troch proti jednému. Tarasov si totiž poradil so zakončením Špirka. Aj v ďalších minútach si hostia zahrali presilovku o dvoch hráčov a opäť bez gólového efektu. Do konca druhej dvadsaťminútovky si zahrali dve presilovky aj domáci hráči, no šance Bergforsa a Čudinova zlikvidoval Laco. Naopak v 38. minúte tesne po návrate Hunkesa z trestnej lavice a jeho následnej prihrávke mohol skórovať Sekáč, nenamieril však presne.

V treťom dejstve sa hral vyrovnaný hokej, Čerepovec predovšetkým pozorne bránil a nedovolil svojmu súperovi usadiť sa v jeho obrannom pásme. Domáci hráči trpezlivou hrou čakali na chybu „levov“ a tá prišla v 52. minúte, keď Laca dokázal dorážkou prekonať Kovuršin – 2:0. Hostia už v závere zápasu nemali dostatok síl na zvrat a bodku za stretnutím dal 57 sekúnd pred koncom Ketov – 3:0.

Martin Štrbák, obranca HC Lev: „Môžu nás mrzieť naše nevyužité presilovky. Za stavu 1:0 pre súpera sme mali veľa vyložených šancí, viacero presiloviek 5 na 3. Boli tam aj strely, trafili sme dve alebo tri tyčky, dnes nám ale asi nebolo súdené dať gól. V záverečnej tretine nám už aj dochádzali sily, celý zápas sme odohrali na tri päťky. Tam si to už domáci ustrážili a pridali dva góly po našich chybách.“

Rastislav Špirko, útočník HC Lev: „Zápas dosť poznačilo množstvo vylúčení na oboch stranách. Tam sa mohla miska prevaliť na ktorúkoľvek stranu. Zápas sa mohol vyvíjať úplne inak, keby sa nám v presilovkách 5 na 3 podarilo streliť nejaký gól. Žiaľ, nedali sme ho a čakalo sa na to, kto dá prvý gól. Nakoniec ho strelili domáci a dostali sa na koňa. Chýbal nám aj kúsok šťastia.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM