Monika Vengrínová Hokej

Piešťany vyrovnali tridsať sekúnd pred záverečnou sirénou: Dramatický zápas sa rozhodol až v predĺžení

Prvá tretina popradským Kamzíkom nevyšla a prehrali ju 0:2. V bráne sa predviedol nový bankár Landsman. Do druhej tretiny už do brány tréner postavil jednotku Kostúra a ďalší priebeh zápasu sa vyvíjal pre domácich priaznivejšie. O drámu sa tridsať sekúnd pred koncom postarali Piešťany.

Ilustračný obrázok k článku Piešťany vyrovnali tridsať sekúnd pred záverečnou sirénou: Dramatický zápas sa rozhodol až v predĺžení
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad sa od úvodu snažil tvoriť hru, boli to však hostia, ktorí znenazdajky skórovali ako prví. Holovič vyhral buly v útočnom pásme, Klempa posunul Kotaškovi a piešťanský bek od modrej otvoril skóre – 0:1. Poprad mohol vyrovnať vo vlastnom oslabení, keď skvelo unikol obranca Suchý, aj neskôr však opäť čaroval brankár Rybár, keď naňho mieril puk po trase Sýkora – Bartečko. Vzápätí po zbytočnom faule Sýkoru hrali hostia presilovku a na 2:0 zvýšil Šedivý.

Piešťanci začali hrať priveľmi pasívne a druhú tretinu tak mali plne v rukách domáci hokejisti. V jej úvode Kasík vysunul Takáča, ktorého koncovku zmaril nedovolený zákrok piešťanských obrancov. Takáč z nariadeného trestného strieľania skóroval a znížil na 1:2. „Kamzíci“ mali aj ďalšie šance a mohli vyrovnať, do prestávky sa im to však nepodarilo.

Piešťany stratili všetky tromfy z rúk v 44. min stretnutia. Najskôr v presilovke od modrej vyrovnal Sýkora a o 35 sekúnd neskôr Krotákovu strelu dorazil do siete Fabian. Tretím gólom prvý raz poslal Podtatrancov do vedenia. Piešťany chceli niečo s výsledkom urobiť, situáciu si však komplikovali zbytočnými vylúčeniami. Vyrovnanie prišlo doslova v hodine dvanástej, 30 sekúnd pred treťou sirénou dorazil puk za Kostúrov chrbát Kutálek.

Popradčania predsa však strhli vedenie na svoju stranu, keď v predĺžení rozhodol strelou od modrej Suchý.

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: „Sme smutní, že v posledných sekundách sme stratili bod navyše. Škoda, že v presilovkách sme nedali ešte jeden gól, mohli sme rozhodnúť už v riadnom hracom čase.“

Leo Gudas, tréner Piešťan: „Bod je pre nás proti silnému tímu cenný. Mali sme zápas dobre rozohraný, no mali sme veľa zbytočných vylúčení, ktoré nás spomaľovali.“

HK Poprad – ŠHK 37 Piešťany 4:3 pp (0:2, 1:0, 2:1 – 1:0)

Góly: 22. Takáč (tr. strieľanie), 44. Sýkora (Suchý), 44. Fabian (Kroták), 63. Suchý (Kasík) – 13. Kotaška (Klempa, Holovič), 19. Šedivý (Kotaška, Klempa), 60. Kutálek (Stupka, Leppänen).
Rozhodovali: Lauff, Gajan – Jobbágy, Martinko,
vylúčení: 6:10 navyše Paukovček (Poprad) 10+DKZ za nešportové správanie,
presilovky: 1:1,
oslabenia: 0:0,
1379 divákov

Hokej Poprad-Piešťany
1
Galéria
Hokej Poprad-Piešťany 18.1.2015
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM