Monika Vengrínová Rôzne

Úsmevné pikošky z popradskej informačnej kancelárie: Turisti sa pýtajú, kde sa dá stretnúť s medveďom

Poprad ako vstupnú bránu do Vysokých Tatier každoročne navštívia tisícky domácich i zahraničných návštevníkov, ktorí počas pobytu využijú aj služby informačnej kancelárie. Pri niektorých otázkach, ktoré smerujú na jej zamestnancov, sa dá úsmevu zabrániť len veľmi ťažko. Veď sa presvedčte sami!

Ilustračný obrázok k článku Úsmevné pikošky z popradskej informačnej kancelárie: Turisti sa pýtajú, kde sa dá stretnúť s medveďom
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestská informačná kancelária (MIK) Poprad sa pred rokom presťahovala z priestorov Domu kultúry do centra mesta. Dnes sídli v objekte kina Tatran a jej služby využíva množstvo domácich i zahraničných turistov.

„Veľmi často k nám okrem domácich Popradčanov prichádzajú aj Česi a Poliaci a veľa anglicky hovoriacich návštevníkov,“ informovala Silvia Bujňáková z MIK Poprad s tým, že po zavedení leteckej linky z Rigy do Popradu začalo chodiť i viac turistov z pobaltských krajín a takisto množstvo Židov, nakoľko existuje priama linka Bratislava – Izrael.

Podľa Bujňákovej sa turisti najčastejšie zaujímajú o to, čo všetko sa dá vidieť a zažiť v Poprade, Vysokých Tatrách a Slovenskom raji, ktorý sa údajne teší väčšiemu záujmu, ako spomínané samotné Tatry. Celoročne sa tiež pýtajú na jaskyne. "Niektorí ľudia sú však už takí leniví, že nám volajú i pre to, aby sme im nadiktovali telefónne číslo do ambulancie, vyplnili nejaké tlačivo alebo zistili vlakové spojenie. Nedávno tak hľadali vlak z Popradu do Neapola,“ krúti hlavou Bujňáková.

Turisti sa tak okrem programu a pamiatok v našom regióne zaujímajú i o veci, ktoré vyznievajú dosť humorne. „Mali sme tu viacerých, najmä zahraničných turistov, ktorí sa chceli stretnúť s medveďom a pýtali sa nás, kam sa za ním majú vybrať,“ usmieva sa pracovníčka MIK Poprad.

Spomína si i na návštevníkov, ktorí hľadajú gej bary alebo chcú v nevhodnej obuvi zdolať naše veľhory. „Sú aj takí turisti, ktorí prídu v šľapkách a chcú ísť do hôr. Napríklad sa stalo, že takíto ľudia prišli s tým, že chcú ísť až hore na Gerlachovský štít, kam sa vôbec nedá ísť. Vykričali sa na nás, prečo im hovoríme, že tam nemôžu, keď oni tam jednoducho ísť chcú,“ prezradila Bujňáková a dodala, že množstvo návštevníkov sa tiež vyberá na nevhodné miesta aj s deťmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM