Dominika Pacigová Rôzne

Piráti na gymnáziu: Žiaci SŠUDT v Poprade čelili výzvam

Prváci Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade majú za sebou deň, na ktorý len tak nezabudnú.

Ilustračný obrázok k článku Piráti na gymnáziu: Žiaci SŠUDT v Poprade čelili výzvam
6
Galéria
Foto: Alexandra Chlpeková

Starší spolužiaci ich prijímali do študentského cechu. Imatrikulácia je jednou z neodmysliteľných súčastí štúdia na strednej škole. Prináša so sebou zábavu, príjemné, ale i menej príjemné chvíľky plnenia rôznych úloh. Zorganizovať podujatie pre takmer osemdesiat prvákov nebolo jednoduché.

„Prípravy trvali približne tri týždne. Každý prišiel s nejakým návrhom na disciplínu, spojili sme hlavy dokopy a pre prvákov sme vytvorili zoznam štrnástich úloh,“ informovala spoluorganizátorka Michaela Pavelčáková, žiačka tretieho ročníka. Každý žiak dostal zaujímavú úlohu a nejeden pri tom publikum pobavil. Študenti sa zapotili aj pri vedomostnom kvíze týkajúcom sa pôdy gymnázia. Nechýbali ani nečakané okamihy. „Najviac nás prekvapil chlapec, ktorý dostal za úlohu z dvoch vajíčok vyšľahať sneh, no on ich namiesto toho vypil,“ dodala spoluorganizátorka.

Starší žiaci obohatili podujatie kultúrnym programom. Keďže sa „cechovačka“ niesla v duchu Titanicu, žiaci zahrali scénku, zaspievali ústrednú pieseň zo známeho rovnomenného filmu, hralo sa aj na hudobných nástrojoch.

Neodmysliteľnou súčasťou programu bol DJ Daniel, ktorý mixoval skvelú hudbu. Odozvy na imatrikuláciu boli pozitívne, svedčia o tom reakcie prvákov.

„Najviac sa mi páčila zohranosť tímu, teda žiakov, ktorí akciu organizovali. Mojou úlohou bolo spievať. Aj keď spievať neviem, všetci sme sa zabávali,“ povedal dobre naladený prvák Samuel. „Bola príjemná atmosféra, nikto neodišiel s pocitom hanby,“ pridala sa Lucia. Ostatní sa zhodli na tom, že sa im páčili disciplíny, kreativita tretiakov i organizácia.

Na záver všetci novoprijatí študenti zložili sľub. Teraz majú pred sebou štyri roky tvrdej práce na gymnáziu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM