Peter Handzuš Iné športy

Pitoňákovci môžu postúpiť. Rozhodne posledný zápas

Družstvo CC Poprad reprezentujúce slovenský curling na majstrovstvách Európy v mixoch v tureckom Erzurume v stredu prerušilo trojzápasovú sériu prehier a zvíťazilo nad Dánskom v modrej skupine 8:7. V stredu večer si poradilo aj s domácim Tureckom 9:

„Do polčasu sme prehrávali 3:4. Po prestávke sme zlepšili hru a šnúrou šiestich bodov získali náskok. Tureckí hráči uznali, že už nemajú šancu vyhrať tak zápas po 7. ende vzdali,“ povedala pre Poprad24 Petra Pitoňáková.

Na šampionáte v Turecku štartuje 24 najlepších európskych reprezentačných družstiev. V troch osemčlenných skupinách sa hrajú zápasy systémom každý s každým. Dve najlepšie družstvá zo skupín a jedno najlepšie z 3. miesta postúpia priamo do štvrťfinále, ďalšie dve družstvá z tretích priečok sa stretnú v súboji o poslednú miestenku do štvrťfinále.

Vo štvrtok o 19.00 h Slovákov čaká Holandsko. „V prípade víťazstva nad Holandskom si vybojujeme postup do štvrťfinále majstrovstiev Európy,“ konštatovala Pitoňáková. Družstvo Slovenska má zatiaľ po šiestich zápasoch v skupine na konte tri výhry a tri prehry.

výsledky – modrá skupina:
Slovensko – Dánsko 8:7
Slovensko – Turecko 9:4 Slovensko – Estónsko 8:2 Slobvensko – Nórsko 6:8
Slovensko – Anglicko 7:8
Slovensko – ČR 4:5
Slovensko – Dánsko 8:7

Poprad24/tasr Foto: pp

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM