Peter Handzuš Tlačové správy Tlačové správy

Po anglicky moderne: Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade ukončilo projekt modernizácie vyučovacieho procesu

Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade úspešne ukončilo projekt Vzdelávame moderne. Vďaka projektu, ktorého cieľom bola modernizácia vyučovacieho procesu, vytvorili učitelia gymnázia učebné materiály 22 vyučovacích predmetov a následne ich implementovali vo vyučovaní.

Ilustračný obrázok k článku Po anglicky moderne: Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade ukončilo projekt modernizácie vyučovacieho procesu
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu 1 a pol roka gymnázium vytvorilo špecializované laboratóriá a učebne boli vybavené modernou technikou, obohatil sa aj knižný fond školy. Inováciou prešli voliteľné predmety, ktoré sa vyučujú v 3. a 4. ročníku štvorročného štúdia a v 7. a 8. ročníku osemročného štúdia podľa vzdelávacích oblastí v Školskom vzdelávacom programe. Gymnázium ponúka inovácie v piatich oblastiach.

„Sme škola, ktorá vás naučí komunikovať. Preto v oblasti Jazyk a komunikácia ponúkame rozvoj receptívnych, komunikačných, produktívnych a interaktívnych jazykových zručností a prehĺbenie jazykových kompetencií v predmetoch Cvičenia v anglickom jazyku a Konverzácia v anglickom jazyku. Atraktívnym spôsobom obohatíme vašu slovnú zásobu a ponúkame rozšírenie vedomostí v oblasti bežnej komunikácie i v témach reálií anglicky hovoriacich krajín,“ informovala zástupkyňa riaditeľa školy pre pedagogickú činnosť Beáta Taylorová.

Pre žiakov pedagógovia pripravili učebný materiál obohatený o pracovné listy, obrazový materiál a rôzne interaktívne cvičenia v anglickom jazyku. Prostredníctvom inovatívnych metód ponúka gymnázium rozvíjanie kompetencií potrebných na dosiahnutie maturitného vzdelania, kvalitnej prípravy na vysokoškolské štúdium a uplatnenie v praxi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM