Peter Handzuš Futbal

Po dobrom zápase smutný koniec: Poprad prehral s Nitrou gólom v nadstavenom čase

Futbalisti FK Poprad skončili svoju púť v tohtoročnej edícii DOXXbet ligy na domácom trávniku proti FC Nitra. Obom súperom už vôbec o nič nešlo, no napriek tomu sa hral v nedeľu na štadióne NTC Poprad pekný futbal preddobrou diváckou kulisou.

Ilustračný obrázok k článku Po dobrom zápase smutný koniec: Poprad prehral s Nitrou gólom v nadstavenom čase
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Hostia spod Zobora mali počas celého zápasu viac z hry a dostávali sa už od úvodu do veľkých gólových šancí. Domáci sa spoliehali na rýchle brejky a na spoľahlivú obranu. V nej sa diery našli a súper to mohol trestať. Tak ako v prvom, tak aj v druhom polčase sa však skvelými zákrokmi prezentoval popradský brankár Ján Malec, ktorý strelcov Nitry privádzal miestami do zúfalstva. Popradčania sa osmelili smerom dopredu až po polhodine hry, ale strely to boli skôr z väčšej vzdialenosti, prípadne bez potrebnej razancie, či presnosti.

Za stavu 0:0 to bolo v druhom dejstve stále otvorené a aj modrobieli sa dostávali čoraz častejšie na dostrel brány hostí. Pekná bola ďalekonosná bomba Tomáša Sedláka, pri ktorej lopta lízala brvno, prípadne zastrelovacie pokusy Roba Ujčíka. Lukáš Kubus sa v 52. minúte dokázal presadiť po peknom krížnom pase Pavla Ramsa, ale zástavka postranného rozhodcu vystrelila do vzduchu a gól pre tesný ofsajd uznaný byť nemohol. Už v 58. minúte sa z ihriska porúčal práve Lukáš Kubus najlešpí strelec Popradu a treba povedať, že na nálade mu stiahnutie z hry nepridalo. Nahradil ho obranca Ľubomír Jurčo. V hre domácich sa čoraz viac začala prejavovať vyčerpanosť, no bojovali statočne.

Domáceho brankára prehra v nadstavenom čase mrzí

Mužom zápasu bol určite brankár FK Poprad Ján Malec, ktorý aj v druhom polčase zlikvidoval niekoľko tutoviek hostí. Mal svoj deň, no radosť z čistého konta mu prekazila situácia dávno po odohratí nadstavenej jednej minúty, keď rozhodcovia nechávali hodnú chvíľu dohrávať akcie Nitry a po mnohých odrazoch na hranici šestnástky sa k lopte dostal nekrytý Henrich Benčík, ktorý krížnou strelou stanovil konečný rezultát na 0:1.

„Neskutočne ma to mrzí, že s inkasovaným gólom rozhodca odpískal koniec zápasu. Cítili sme sa dobre, tréneri nás počas týždňa zodpovedne na zápas pripravili. Ťažko hľadám na toto slová,“ hovoril s hrčou v krku hrdina domácih medzi žrďami Ján Malec. Každý z jeho zákrokov pri vyložených šanciach Nitry môžeme pokojne označiť ako výstavný. „Mal som aj šťastie, niekedy ma strelci doslova trafili. Veľakrát som mal na loptu dobrý výhľad a to bol základ. Bolo tam aj veľa zblokovaných striel, za čo sa chcem obrancom poďakovať,“ dodal. Trpká prehra na záver sezóny každého v popradskej kabíne určite veľmi mrzí. „Celý týždeň sme sa pripravovali na to, že hráme posledný zápas a nechceli sme sa s ľuďmi rozlúčiť inak, ako víťazstvom. Chodia sem naši známi a kamaráti. Futbal hráme pre nich a remíza by sa nám viac pozdávala,“ skonštatoval Malec.

Lajčáka vytočili posledné sekundy zápasu

„V poslednom období sme registrovali zlepšenú hru domáceho mužstva. Osobne som videl Poprad hrať v Seredi, či so Šaľou. Vychádzali sme z toho, že podávali dobré výkony. Snažili sme sa presadiť kombinačnou hrou a hlavne prvý polčas sa hral rýchlo na obe strany. Domáci sa snažili chodiť do kontier, ale po väčšine zápasu sme boli lepším mužstvom. Mrzí ma len slabá koncovka. Toľko vyložených šancí a streleckých pokusov sme už dávno nemali. Vyhrali sme zaslúžene, ale je kruté pre domácich, že to padlo v nadstavenom čase,“ hodnotil duel v Poprade tréner FC Nitra Michal Hipp.

Tréner FK Poprad Vladimír Lajčák neskrýval sklamanie z výsledku. „Je mi veľmi ľúto mojich hráčov. V tomto zápase urobili všetko, čo mohli. Desať z nich hralo piaty zápas za dva týždne a dnes to bolo poznať. Pustili sme sa v úvode s Nitrou do otvoreného boja, ale po dvadsiatich minútach nám bolo jasné, že si to nemôžeme dovoliť. Trhali nás v strede a dostávali sa do streleckých príležitostí. Museli sme sa stiahnuť a skúšať to na kontry. Neskôr už toľko šancí Nitra nemala. Hrali sme disciplinovane vzadu, no treba povedať, že ak by súper viedol po polčase 2:0, nikto by nemohol namietať. Ján Malec mal svoj deň a pochytal neskutočné veci,“ uviedol po zápase domáci lodivod. Na záver zápasu bude Vladimír Lajčák asi dlho a nerád spomínať. „Záver ma neskutočne vytočil. Štvrtý rozhodca hovoril postrannému, aby odpípal koniec, pretože bolo po 46. nadstavenej minúte. Nechal súpera rozohrať, ten sa ešte dlho motal v šestnástke a chudáci hráči, ktorí zodrali nohy po kolená zrazu prehrali zápas. Mohlo byť 0:0, Nitre by sa nič nestalo a my by sme pokojne skončili súťaž,“ uzavrel.

FK Poprad - FC Nitra 0:1
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM