Peter Handzuš Futbal

Po prvom polčase to nevyzeralo dobre. Infarktový zápas nakoniec Popradčania zvládli

V popradskom NTC sa v rámci 14. kola DOXXbet ligy hral v sobotu zápas jesene. V šesťbodovom stretnutí o priebežnú poslednú postupovú priečku bojoval siedmy Poprad a šiesta Rimavská Sobota – súperi s rovnakým počtom bodov.

Ilustračný obrázok k článku Po prvom polčase to nevyzeralo dobre. Infarktový zápas nakoniec Popradčania zvládli
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Hostia na domácich od začiatku vybehli a Popradčania sa dlho nevedeli dostať do hry. Popradský tréner musel z lavičky neraz zvyšovať hlas a napokon to na ihrisku celé prestaval. Hra sa začala vyrovnávať, ale úder pod pás zasadil Popradčanom hosťujúci Ján Kotľar gólom do šatne.

Po prestávke sa domáci viac tlačili dopredu, vedomí si toho, že tento zápas musia vyhrať, ak chcú reálne ešte bojovať o prvú šestku zaručujúcu účasť v celoslovenskej baráži druhej ligy. Do druhého dejstva nastúpil rýchlonohý Erik Maliňák a skutočne hru Popradu zrýchlil smerom dopredu. Napokon to bol práve on, kto sa snažil v 77. minúte predrať do šestnástky a tesne na jej hranici ho nedovolene zastavil popradský odchovanec v službách Rimavskosobotčanov Peter Petrán. Po druhej žltej karte ho rozhodca poslal pod sprchy a loptu postavil z pravej strany tesne za pokutové územie. Dovtedy nevýrazný Marián Ferenc konečne zatočil loptu dovnútra tak, ako mal a v tlačenici sa najideálnejšie do lopty oprel Lukáš Janigloš. Vytúžené vyrovnanie dvihlo vyše 600 divákov zo sedadiel a tí začali veriť v obrat.

Veľa času neostávalo. Prešlo presne 12 minút a nastal infarktový záver. Opäť akcia z pravej strany, lopta smeruje na iného Lukáša – Lukáša Kubusa, ktorý zvádza boj na hranici malého vápna s obrancom. Tomu lopta odskočila, „Kubo“ sa lepšie orientoval a poslal loptu do siete. Poprad teda strhol vedenie na svoju stranu a čas na zvrat tentokrát z druhej strany už jednoducho neostal. Popradčania sa tešili z vydretého, ale o to dôležitejšieho víťazstva 2:1 a sú opäť na hranici postupu.

Popradčania doma museli vyhrať

„Úvod zápasu sme trochu zaspali a súper na nás vybehol. Zmenili sme rozostavenie a trochu sa to začalo vyrovnávať. Dostali sme však opäť na konci polčasu hlúpy gól po našej chybe. V druhom polčase sme začali hrať lepšie a pomohlo nám aj vylúčenie. Nakoniec sme to otočili,“ povedal strelec prvého popradského gólu Lukáš Janigloš.

*** „Bol to pre nás šesťbodový zápas a ak by sme ho prehrali, tak by to bolo s postupom do prvej šestky veľmi ťažké. Našťastie sme to prelomili a sme veľmi šťastní. Musím pochváliť Erika Maliňáka, ktorý si to pred prvým gólom nasmeroval do šestnástky, vynútil si vylúčenie hráča a bola z toho štandardka. Padlo to tam a zrazu to všetko šlo ako má. Vďaka všetkým spoluhráčom za predvedený výkon,“*** zdôrazňoval autor víťazného gólu Popradu Lukáš Kubus. Ten sa presadil po trochu spornej situácii, ktorá v šestnástke zaváňala faulom útočiaceho hráča. „Išiel som do lopty a môj obranca ju minul. Rýchlejšie som sa zorientoval, zavrel som oči a vystrelil,“ opísal gólový moment ostrostrelec domácich.

Popradskí amatéri sa musia proti profíkom poriadne obracať

Tréner FK Poprad Vladimír Lajčák si mohol po záverečnom hvizde rozhodcu vydýchnuť. „Prišiel k nám veľmi dobrý súper, ktorý nás v úvode zaskočil. Vedeli sme, že hrá slušný futbal, ale oproti zápasu v Rimavskej Sobote to bolo diametrálne odlišné. Ich mužstvo sa zlepšilo o dvesto percent. Mali veľmi dobre organizovanú obranu a rýchly prechod do útoku. Dvadsať minút sme sa s tým nevedeli vyrovnať. Prestavali sme to tak, aby to sedelo a dostávali sme sa do hry. Konečne sme začali vyhrávať osobné súboje, ale stále chýbala finálna prihrávka. V prvom polčase sme dostali zase jeden zo série hlúpych gólov, ktoré nás sprevádzajú už dlhšiu dobu. Musel som v kabíne aj zakričať a vyjasniť si niektoré veci. Povedali sme si, čo budeme robiť, ale súper bol stále disponovaný a my trochu nervózni. Prišla však Erikova akcia, keď sa zbavil dvoch hráčov a Petránovi už naozaj neostávalo nič iné, len ho dať dole. Bola to zaslúžená červená karta a našťastie sme z následnej štandardnej situácie dali gól. Hrali sme presilovku a bolo to už len o tom, či sa niečo vydarí. Bojovali sme do konca a „Kubo“, ktorý dnes nehral dobrý zápas, nakoniec rozhodol. Bol to veľmi ťažký zápas a musím povedať, že mužstvo Rimavskej Soboty bolo najťažším súperom aký u nás v tejto sezóne hral,“ skladal klobúk pred hosťujúcim družstvom Lajčák.

Domáci lodivod robí v neľahkých podmienkach čo sa dá, aby svojich zverencov v nahustenom a náročnom programe zdravo namotivoval. O týždeň je tu ďalší zápas a opäť jeden z dôležitých na pôde favorizovaného Zvolena. „Takýto zvrat by mal mužstvu pomôcť. Už dlhšie chlapcom hovorím, že toto je iná súťaž a všetko treba robiť rýchlejšie. My sme stále také kamarátske mužstvo, ktoré si ide schuti zahrať, ale dnes nám jeden kvalitný tím ukázal, ako sa to má hrať. Ak si chalani ani z tohto nevezmú ponaučenie, tak potom do tej šestky nepatríme. Sami sme videli, že v tejto súťaži slabí súper nie je. Zvolen je jedno z najkvalitnejších mužstiev tejto ligy. Lokomotíva Košice tam trochu prekvapujúco uhrala bod a Zvolenčania urobia všetko preto, aby vyhrali,“ upozorňoval Vladimír Lajčák.

FK Poprad – MŠK Rimavská Sobota 2:1 (0:1)
Góly: 77. Lukáš Janigloš, 89. Lukáš Kubus – 45. Ján Kotľar
Diváci: 632

Zdroj: FK Poprad

FK Poprad 2:1 MŠK Rimavská Sobota
20
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM