Peter Handzuš Hokej

Po Spilarovi a Wanvigovi aj americký obranca Rogers

Extraligový klub HK Poprad sa v pondelok vo večerných hodinách posilnil aj o amerického obrancu Brandona Rogersa.

Po získaní útočníkov Gabriela Spilara z Nitry a Kyla Wanviga z nemeckého tímu Augsburger Panther ide o tretiu posilu „kamzíkov“ počas posledného dňa prestupového obdobia. Vedenie klubu sa so všetkými tromi hokejistami predbežne dohodlo na pôsobení v popradskom drese do konca sezóny.
Rogers pôsobil v prebiehajúcej sezóne v zámorskej nižšej súťaži AHL, kde obliekal dresy Omahy, Norfolku, Houstonu Aeros a Lake Erie Monsters. „Môžem potvrdiť angažovanie týchto troch hráčov. Gabi Spilar už bol v Poprade a keďže je zranený, absolvoval magnetickú rezonanciu. Vyšetrenie ukázalo, že má natrhnutý priťahovač a nebude hrať minimálne štyri týždne. Keďže sa chceme v play off prebojovať čo najďalej, veríme, že sa dá do poriadku a pomôže nám. Počítame s ním totiž aj v nasledujúcej sezóne,“ uviedol pre TASR výkonný riaditeľ tímu Tibor Turan.
Čoskoro 29-ročného Rogersa v NHL draftoval Anaheim v roku 2001, ale v prestížnej profilige si nikdy nezahral. Po štyroch univerzitných sezónach sa dobre „ukryl“ vo farmárskej súťaži, kde v 6 sezónach odohral celkovo 338 zápasov základnej časti s bilanciou 13 gólov a 86 asistencií, v play off má na konte 33 štartov s vizitkou 45 asistencií.
Tridsaťročný Wanvig odohral v prebiehajúcej sezóne najvyššej nemeckej súťaže 37 zápasov s bilanciou päť gólov a desať asistencií. Počas kariéry pôsobil aj v zámorskej NHL, kde v kluboch Minnesota Wild a Tampa Bay Lightning nazbieral spolu 75 štartov a 15 bodov. Spilar má poškodené slabiny a bude pauzovať približne šesť týždňov. Tridsaťročný útočník nastúpil v tomto ročníku v drese Nitry na 49 duelov a nazbieral 45 bodov (13+32).

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM