Martin Sýkora Samospráva

Po Spišskej Belej pôjdu do práce na bicykli aj Popradčania: Pridáte sa?

Cieľom súťaže je podpora nemotorovej, najmä cyklistickej dopravy v mestách, ktoré chce inšpirovať k vytváraniu kvalitných podmienok pre ekologické druhy dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Po Spišskej Belej pôjdu do práce na bicykli aj Popradčania: Pridáte sa?
Zdroj: TASR

Minulý rok 10 tímov a tisíce kilometrov

Mesto Poprad sa po roku opäť zapojilo do celonárodnej cyklistickej súťaže Do práce na bicykli. Je to zároveň výzva pre zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovácia pre zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

„V minulom roku sa v Poprade do súťaže zapojilo 10 tímov a 34 súťažiacich, ktorí spolu najazdili 6235 km a uskutočnili 737 jázd do práce a z práce na bicykli. Keďže každým rokom záujem o túto súťaž stúpa, prihlásili sme sa aj v tomto roku,“ uviedol lokálny koordinátor súťaže v Poprade Andrej Zreľák.

Ako do práce na bicykli?

Do práce na bicykli je súťaž určená pre všetkých obyvateľov slovenských miest, ktoré sa v termíne od 1. marca do 5. mája 2017 a v zmysle štatútu súťaže oficiálne zaregistrujú na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

„Mesto Poprad sa do súťaže zaregistrovalo 30.marca 2017. Registrovať sa tak oficiálne môžu začať aj jednotlivé 2 až 4-členné tímy, ktoré vytvoria zamestnanci firiem, inštitúcií a organizácií,“ informoval komunikačný manažér popradského magistrátu Marián Galajda.

Jednotlivé tímy budú počas mesiaca máj dochádzať do zamestnania na bicykli a budú si o tom viesť evidenciu na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu v zmysle štatútu súťaže.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM