Monika Vengrínová Šport

Po ťažkej chorobe reprezentoval naše mesto na ZOH: Popradu prišiel osobne poďakovať aj s rodinou!

Lyžiar Martin Bendík, aktuálny majster SR v zjazde a super – G, reprezentoval Slovensko i samotný Poprad na Zimných olympijských hrách v Sochi. Dnes prišiel so svojou rodinou i s trénerom osobne poďakovať mestu Poprad za podporu. Jeho štartové číslo zo ZOH bude visieť v popradskej aréne.

Ilustračný obrázok k článku Po ťažkej chorobe reprezentoval naše mesto na ZOH: Popradu prišiel osobne poďakovať aj s rodinou!
Zdroj: Dnes24.sk

„Chcel by som poďakovať mestu Poprad za podporu. Veľmi si to vážim, pretože z rodinných rozpočtov sa celá príprava vyskladať nedá. Som rád, že mesto Poprad podporuje mladých športovcov,“ povedal po stretnutí Martin Bendík.

Športovému klubu JUNIOR SKI POPRAD schválilo mestské zastupiteľstvo v Poprade vo februári tohto roka dotáciu vo výške 3 000 eur. „Mesto Poprad sa vždy snažilo a bude sa snažiť aj do budúcnosti vytvárať podmienky pre športovanie, predovšetkým pre mládežnícky šport. Podmienky vytvárame už pre škôlkarov, urobili sme pre nich kurz korčuľovania, aktuálne prebiehajú kurzy všeobecnej pohybovej prípravy. Snažíme sa podporovať mládež v prioritných športoch a v rámci možností aj v tých ostatných, čoho dôkazom je aj podpora Športového klubu JUNIOR SKI POPRAD. Sme hrdí na úspechy Martina Bendíka a som presvedčený o tom, že ďalšie ešte prídu, aby mohol byť vzorom pre mladých Popradčanov“, uviedol Adrián Kromka.

Martin začne s prípravou v máji na ľadovci

Martin Bendík absolvoval pred rokom vážnu operáciu, po polročnej pauze sa pod dohľadom odborníkov Východoslovenského ústavu srdcovo-cievnych chorôb pripravil na zimnú univerziádu a následne aj na ZOH. V závere sezóny sa dokonca stal majstrom SR v zjazde a super G. „Vážim si, že aj po ťažkej chorobe sa dokázal na olympiádu pripraviť a zísť ten zjazd. Ďakujem Martinovi, že to dokázal, bol to obrovský výkon. Chcem poďakovať za podporu aj mestu Poprad, na ktoré sme hrdí. Budeme sa tešiť, keď naša spolupráca bude naďalej pokračovať a aj vďaka nám sa Poprad na mape sveta zviditeľní,“ doplnil otec a manažér v jednej osobe Peter Bendík st.

„Máme Tatry za rohom, keď sa k tomu pridá zodpovedajúca podpora, môže sa dosiahnuť skutočne veľa. Generácia súčasných mladých je tak namotivovaná, že nemajú problém dokázať čokoľvek – v športe, v politike, v umení. Keď sa niečomu venujú a majú to radi, idú do toho po hlave a sú schopní dokázať veľké veci“, doplnil tréner Matej Gemza. Prípravu na novú sezónu začne Martin Bendík v máji, keď by mal vycestovať na ľadovec. V budúcej sezóne ho čakajú dve vystúpenia v pretekoch Svetového pohára, pravidelne bodovať chce Martin predovšetkým v Európskom pohári.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM