Rôzne

Po vydarenej akcii sa môžete tešiť na ďalšiu: Takto chce popradský útulok pomôcť opusteným psom...

Po vydarenej akcii Mestského útulku v Poprade, ktorá sa konala v decembri, sa jeho brány pre verejnosť otvoria opäť. Návštevníci môžu zavítať do priestorov útulku v sobotu 19. marca v rámci dňa otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku Po vydarenej akcii sa môžete tešiť na ďalšiu: Takto chce popradský útulok pomôcť opusteným psom...
Zdroj: Dnes24.sk

Počas vianočných sviatkov zavítalo do priestorov popradského psieho útulku počas troch hodín takmer 300 návštevníkov. „Od ľudí sme dostali 150 kg kvalitných granúl, takmer 100 psích konzerv, deky, koberce, hračky, piškóty, nechýbalo dokonca ani oblečenie pre psíkov. Jedného psíka si počas akcie dokonca vzali domov noví majitelia, ďalší odcestoval do dočasnej opatery. Niektorí psíkovia sú zas rezervovaní a do nových domovov by mali vycestovať už v najbližších dňoch," informovala Viktória Paperáková z mestského útulku.

Po troch mesiacoch sa v útulku rozhodli, že túto akciu znovu zopakujú. „Rozhodli sme sa opäť niečo pripraviť pre milovníkov psíkov a našich podporovateľov. Každý, kto chce potešiť psíkov z útulku dlhou prechádzkou a maškrtami, venovať im lásku a pohladenie alebo si vybrať verného spoločníka, je vítaný,“ uviedla Paperáková.

Akcia prebehne od 11.00 do 14.00 h. Počas toho si budú môcť návštevníci vychutnať nielen venčenie psov, ale aj ukážky ich poslušnosti, ktoré pripravilo vedenie útulku spolu s kynologickými klubmi v Poprade.

Za každú pomoc v podobe krmiva, kynologických potrieb alebo nepotrebných diek získajú darcovia lístok do tomboly, v ktorej na nich budú čakať malé prekvapenia ako výraz vďaky za poskytnutú pomoc. Aktuálne je v popradskom útulku umiestnených 39 psov, v dočasných opaterách u dobrovoľníkov je ďalších deväť psíkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM