Monika Vengrínová Rôzne

Poberatelia dávky v hmotnej núdzi si ju začali odpracovávať: TAKTO pomôžu sídliskám

Podľa novely zákona si musia poberatelia dávok v hmotnej núdzi sumu 61,60 eur odpracovať, presnejšie to znamená 32 hodín mesačne v rámci malých obecných služieb alebo dobrovoľníckych aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Poberatelia dávky v hmotnej núdzi si ju začali odpracovávať: TAKTO pomôžu sídliskám
Zdroj: TASR

Na základe toho popradská radnica a správa mestských komunikácií v spolupráci s Úradom práce v Poprade zapojili do brigád na údržbu verejného priestranstva prvých poberateľov týchto dávok.

„Dávku v hmotnej núdzi si občania odpracovávajú v meste Poprad a na Správe mestských komunikácií Poprad, čiže Úrad práce v Poprade uzatvoril dve dohody na odpracovanie dávok,“ informoval hovorca popradskej radnice Marián Galajda.

Prvých 39 nezamestnaných si dávku v hmotnej núdzi začalo v meste odpracovávať 1.júla tohto roka. „Mesto Poprad uzatvorilo dohodu na 180 občanov, s ktorými plánovalo a i ďalej plánuje vykonávať v meste činnosti týkajúce sa predovšetkým čistenia verejných priestranstiev,“ uviedol Galajda s tým, že z tohto počtu sa aktivovalo približne 67 občanov a postupne je ich k dnešnému dňu 39. Úrad práce vyzýval 690 občanov.

V mesiaci júl nezamestnaní podľa hovorcu pracovali na sídlisku Juh III, kde od buriny a nánosov čistili zastávky, stanovištia kontajnerov a odvodňovacie rigoly, a tiež pomáhali s výsadbou drevín na novom detskom ihrisku Juh III. „Pracovné osobné ochranné prostriedky, úrazové poistenie a náradie zabezpečil úrad práce,“ dodal hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM