Martin Sýkora Samospráva

Počas sviatkov budú v Poprade zmeny v doprave: Pozrite, čo vás čaká

Chcete vedieť, aké sú otváracie hodiny cintorínov a aké zmeny v organizovaní dopravy na vás čakajú v priebehu sviatkov v Poprade a jeho mestských častiach?

Ilustračný obrázok k článku Počas sviatkov budú v Poprade zmeny v doprave: Pozrite, čo vás čaká
Foto: Pavol Krupka

Otváracie hodiny všetkých pohrebísk (cintoríny Poprad – Veľká, Spišská Sobota, Matejovce a Stráže pod Tatrami) budú vyzerať takto:
28.10.2016 (piatok) 7:00 – 22:00 hod
29.10.2016 (sobota) 7:00 hod – nonstop do 3.11.2016 do 18:00

„Kancelária Pohrebno-cintorínskych služieb, s.r.o. Poprad v Dome smútku v Poprade – Veľkej bude otvorená aj 1. a 2. novembra od 8:00 do 18:00 hod. Pre návštevníkov cintorína v Poprade – Veľkej budú k dispozícii 3 ks mobilných toaliet,“ informoval komunikačný manažér Mesta Poprad Marián Galajda.

Parkovanie a doprava

Poprad – Veľká – zo stálych parkovacích plôch bude výjazd cez bočnú bránu parkoviska smerom na Jarmočnú ulicu. Vpravo pri vstupnej bráne, sú vymedzené parkovacie miesta pre ZŤP. Pri hornej bráne (pri ceste smerom na Veľký Slavkov, pred železničným priecestím) je pripravené označené dočasné parkovisko. Poľná cesta smerom k družstvu v Sp. Sobote bude mať dočasne odstránený zákaz vjazdu a bude jednosmerne sprejazdnená smerom na Brokofovu ulicu (smerom do Spišskej Soboty). Na tejto ceste bude zároveň možnosť pozdĺžneho parkovania.
Matejovce – zákaz státia na Kopernikovej ulici bude do 6. 11. dočasne zrušený, a bude tam možné parkovať.
Stráže – návštevníkom je k dispozícii parkovisko pred hornou bránou cintorína.

MHD bude od 30.10. do 1.11. na linke č.3 vychádzajúcej z autobusovej stanice a spájajúcej sídliská Západ a JUH III s mestskými časťami Spišská Sobota a Veľká posilnená o dva spoje v oboch smeroch v poludňajších a popoludňajších hodinách – presne podľa cestovného poriadku, podľa ktorého premávajú len počas týchto dvoch dní.

Viac kontajnerov a väčšia kontrola

„Žiadame všetkých návštevníkov, aby predovšetkým pri parkovaní rešpektovali pokyny hliadok mestskej a dopravnej polície ako aj pracovníkov PCS Poprad. Vzhľadom na očakávaný veľký počet návštevníkov na osobných motorových vozidlách odporúča správa PCS využiť MHD Poprad so zastávkou priamo pri cintoríne v Poprade – Veľkej (spoj č. 3),“ dodal Galajda. Dňa 1.11. na Sviatok všetkých svätých sa o 15:00 hod. pri hlavnom kríži na starom cintoríne v Poprade – Veľkej uskutoční tzv. dušičková pobožnosť za účasti rímsko- a grécko-katolíckych kňazov.

Na pohrebisku v Poprade-Veľkej bude navýšený počet veľkoobjemových kontajnerov(VOK) , zároveň budú posilnené ich vývozy a frekvencia kontroly. Na všetkých pohrebiskách budú pre návštevníkov k dispozícii veľkoobjemové vrecia (žochy) a plastové (120 l vrecia) určené na zber a vývoz biologického odpadu (lístia, trávy a pod.). Mestská polícia bude počas týchto sviatočných dní vo zvýšenom nasadení najmä v okolí cintorínov, kde bude pomáhať pri riadení dopravy a zabezpečovaní verejného poriadku. V tomto kontexte bude súčinnosť aj so štátnou políciou.

Ľudia v týchto dňoch navštevujú cintoríny, veriaci sa modlia za zosnulých
5
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM