Peter Handzuš Rôzne

Počas Veľkej noci sa dá lyžovať v štyroch strediskách

V štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku si ešte počas veľkonočných sviatkov budú môcť zalyžovať priaznivci zimných športov.

Najlepšie snehové podmienky sú v západotatranskom stredisku Roháče/Zverovka. Otvorené sú všetky lyžiarske terény, kde je do 70 centimetrov sne­hu.

V prevádzke je po dlhšej dobe, pre údržbu technických zariadení, opäť sedačková lanovka do Lomnického sedla v stredisku Tatranská Lomnica. Otvorená je zjazdovka z Lomnického sedla na Skalnaté pleso, lyžiarske podmienky sú dobré, výška snehu sa odhaduje na 60 centimetrov.

PARK SNOW Štrbské Pleso má otvorenú 4-sedačkovú lanovku na Solisko a zjazdovky Solisko a Esíčko. Podmienky sú obmedzené so 40 centimetra­mi snehu.

Počas Veľkonočnej soboty pripravujú v stredisku špeciálny program s moderátorom Andrejom Bičanom. Kto príde v ten deň v kostýme na svah, môže lyžovať úplne zadarmo. V pondelok bude o 11.00 hodine dopoludnia chatár zo Soliska slávnostne pochovávať lyžu, čím oficiálne ukončí sezónu.

Jasná v Nízkych Tatrách ponúka lyžiarske zjazdovky pri piatich lanovkách. Otvorené budú sedačkové lanovky Záhradky-Rovná Hoľa, Záhradky-Priehyba, Biela Púť-Koliesko, Koliesko-Luková a kabínková lanovka Grand Jet. Na svahoch je od 20 do 30 centimetrov snehu a dobré podmienky.

Podľa informácií z portálu www.ski.sk by malo na horách prevládať počas sviatkov príjemné teplé, jasné až polooblačné počasie. Pravdepodobne v pondelok 25. apríla bude ukončená aktuálna zimná sezóna, závisí to však od snehových podmienok.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM