Peter Handzuš Rôzne

Počas zimy by na Slovensko malo zavítať 10.000 turistov z Ruska a Ukrajiny

Za dovolenkou na Slovensku prileteli v týchto dňoch na popradské letisko prví návštevníci z Ukrajiny a Ruska. Podľa predbežných odhadov by malo počas tohtoročnej zimnej sezóny dovolenkovať v slovenských horách približne 10.000 rusky hovoriacich turis

Podľa slov riaditeľky popradského letiska Ivany Herkeľovej by malo priletieť počas zimnej sezóny do Popradu približne 20 charterových letov, 13 z Ruska a sedem z Ukrajiny. „Vzhľadom na ich množstvo ide medziročne asi o 20-percentný pokles,“ povedala pre TASR s tým, že počet cestujúcich turistov sa pravdepodobne až o takéto číslo nezníži. Podľa jej slov na Slovensko v tomto roku priletia mohutnejšie typy lietadiel, ktoré môžu previezť väčšie množstvo dovolenkárov.

„Očakávame, že po našej linke bude počas Silvestra na Slovensku približne 1000 rusky hovoriacich turistov,“ informoval TASR zástupca spoločnosti Pilgrim tour Mark Blitshteyn s tým, že ďalšie stovky ľudí pricestujú do SR v prvých januárových dňoch. Ako dodal, väčšina dovolenkárov využije pri ceste na Slovensko z územia Ukrajiny a Ruska automobilovú dopravu.

Prvých 160 ľudí z Ukrajiny priletelo podľa Blitshteynových slov na popradské letisko v stredu 28. decembra. Približne rovnaký počet Rusov tam docestuje v priebehu dnešného dňa.

„Cez našu cestovnú kanceláriu príde na Slovensko v priebehu dvoch týždňov celkovo 3000 turistov z Ukrajina a Ruska. Za celú sezónu by ich tu malo byť približne 10.000, vlani ich bolo asi 12.000,“ doplnil Blitshteyn.

Ako ďalej uviedol, rusky hovoriaci návštevníci smerujú hlavne do oblasti Nízkych Tatier. Na Slovensko prichádzajú aj preto, že sa tu vedia naďalej dobre dohovoriť po rusky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM