Peter Handzuš Rôzne

Počasie Popradčanov neodradilo. Narcisy sa minuli rýchlo

Deň narcisov v Poprade sa napriek upršanému počasiu vydaril. Celé mesto od rána križovalo množstvo dobrovoľníkov, ktorí počas verejnej finančnej zbierky rozdávali Popradčanom narcisy. Cez obed sme stretali na námestí ľudí, ktorí by ešte narcisy chceli, no dobrovoľníci už žiadne nemali.

Ilustračný obrázok k článku Počasie Popradčanov neodradilo. Narcisy sa minuli rýchlo
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Do dňa narcisov sa zapojili aj najmenšie deti. Vo Veľkej škôlkari obchádzali jednotlivé obchody a upozorňovali na tento deň, ked malým príspevkom môžeme všetci prispieť na dobrú vec.

Narcisy zaplavili námestie aj obchodné centrá. „Mali sme 300 narcisov. Išlo to veľmi rýchlo. Začali sme o pol deviatej a o jedenástej sme už narcisy nemali. Ľudia nám prispievali a tešili sa, že môžu niekomu pomôcť,“ povedal Dominika, študentka z Obchodnej akadémie v Poprade. Jej spolužiačka, tiež Dominika :-) sa nesťažovala ani na dážď a sychravé počasie: „My sme rozdávali narcisy pri Kauflande, počasie nám neprekážalo.“

Podobne spokojná bola aj Linda z SOŠ na Okružnej ulici: „Chodili sme od rána po námestí, ale aj po celom meste. Boli sme aj na základných školách. Išlo to všetko v pohode aj za dažďa, až sme sa aj my divili.“

Verejnú finančnú zbierku Deň narcisov organizuje Liga proti rakovine. Tento rok v uliciach miest a obcí zbiera dobrovoľné finančné príspevky 16 053 dobrovoľní­kov označených špeciálnymi identifikačnými prvkami.

Počasie Popradčanov neodradilo. Narcisy sa minuli rýchlo
4
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM