Aktualizované Martin Sýkora Správy

Počasie sa ustálilo, motoristi majú radosť: Všetky cesty pod Tatrami sú zjazdné

Po noci zo stredy na štvrtok, kedy zima opäť udrela, sa situácia na podtatranských cestách komplikovala. Po 24-hodinách je situácia na toto ročné obdobie dobrá.

Ilustračný obrázok k článku Počasie sa ustálilo, motoristi majú radosť: Všetky cesty pod Tatrami sú zjazdné
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Všetky cesty v podtatranskom regióne sú zjazdné bez väčších komplikácií. Potvrdil to riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

Ešte vo štvrtok (20.4.) vo večerných hodinách sa cestárom pomocou snehovej frézy podarilo sprejazdniť cestu v úseku z obce Hozelec do Úsvitu v okrese Poprad. Otvorená je aj cesta z Liptovskej Tepličky do Vikartoviec, kde spadlo na cestu viacero stromov. Prejazdný je už aj diaľničný úsek Poprad – Spišský Štvrtok v oboch smeroch. Ten bol od štvrtkového rána uzatvorený pre hromadnú dopravnú nehodu.

„V nočných hodinách sa postupne vyjasňovalo, čo prinieslo veľmi nízke teploty až do – 10 stupňov Celzia. V noci sme preto pracovali najmä na posypávaní ciest, aby sme eliminovali riziko vzniku poľadovice,“ objasnil Barilla. V podtatranskom regióne ustál aj silný vietor.

„V priebehu dňa sa budeme venovať dočisťovaniu úsekov ciest a posypávaniu pre možné riziko vzniku poľadovice,“ uzavrel Barilla.

Cestári v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča odvolali prvý situačný stupeň, ktorý bol vyhlásený na komunikáciách pod Tatrami od štvrtka (20.4.). Potvrdil riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

„Na základe aktuálnych poveternostných podmienok a stavu zjazdnosti ciest rušíme mimoriadnu situáciu na cestách v oblasti troch okresov v podtatranskom regióne,“ povedal Barilla. Cestári prechádzajú do štandardného režimu, v priebehu dňa sa budú venovať dočisťovaniu úsekov ciest. Všetky cesty v regióne sú zjazdné bez komplikácií.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM