Peter Handzuš Správy

Počet pasažierov na popradskom letisku sa zdvojnásobil: 33 333. pasažier je Angličan

19. 6. 2015 prešiel bránami Letiska Poprad – Tatry 33 333. vybavený cestujúci. V predchádzajúcom roku 2014 zamestnanci letiska vybavili celkom 31 694 cestujúcich za celý rok.

Ilustračný obrázok k článku Počet pasažierov na popradskom letisku sa zdvojnásobil: 33 333. pasažier je Angličan
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako dvojnásobný očakávaný nárast cestujúcich v roku 2015 je spôsobený predovšetkým úspešným znovuzavedením pravidelného leteckého spojenia Poprad – Londýn, ktoré je prevádzkované leteckou spoločnosťou Wizz Air 4 x týždenne.

K prírastku cestujúcich samozrejme prispieva aj národný lotyšský prepravca airBaltic, ktorý po úspešnej minuloročnej sezóne pridáva novú rotáciu Poprad – Riga s medzipristátím vo Varšave.

„Pre Poprad to je znamenie, že sa ide dobrým smerom, keď sa zdvojnásobil počet cestujúcich,“ poznamenal primátor Popradu Jozef Švagerko.

Aké sú plány letiska do budúcna?

V súčasnej dobe prebiehajú aj rokovania o zavedení tretej rotácie na linke Poprad – Riga. Medzi cestujúcich vybavených na letisku Poprad – Tatry patria aj pasažieri charterových letov. V lete ide o dovolenkové lety do Bulharska a Turecka a v zime o lety z Ruska a Ukrajiny.

O pravidelnom leteckom spojení s Talianskom, ktoré by privítala talianska komunita pod Tatrami, zatiaľ vedenie popradského letiska nerokuje. „Čakáme, ako sa vyvinie situácia v rámci projektov v Taliansku, a sme pripravení okamžite začať rokovania s ďalšími dopravcami aj v rámci tejto destinácie,“ prezradila riaditeľka popradského letiska.

33 333. pasažierom je Angličan

Pasažier, na ktorého ukázalo počítadlo popradského letiska ako na 33 333. klienta, priletel pod Tatry v piatok z Londýna lietadlom A320 spoločnosti Wizz Air. Angličan Andrew Levison prišiel na Slovensko s priateľmi, s ktorými sa chystá poznávať región Gemer.

„Sme radi, že dobré výsledky mohli s nami osláviť aj nič netušiaci cestujúci, ktorých čakalo milé prekvapenie. Okrem malej pozornosti od letiska, získali dvaja cestujúci ešte hodnotné ceny od subjektov cestovného ruchu v podtatranskom regióne“ zhodnotila riaditeľka letiska Ivana Herkeľová.

33 333. cestujúcemu odovzdala cenu Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry. Pod Tatry sa tak bude môcť ešte Andrew Levison vrátiť, aby si cenu poriadne užil. Ukrátení neostali ani ostatní cestujúci. Medzi nimi sa nachádzal 33 334. pasažier, ktorý bol tiež odmenený.

„Veľmi sa tešíme, že sa nám darí rozvíjať leteckú dopravu pod Tatrami a takto vzdušnou čiarou sme spojení s inými destináciami sveta. Tu naša práca ale nekončí. Aj naďalej budeme pracovať na tom, aby sme otvorili nové letecké spojenia a dostali k nám nových, potenciálnych hostí, ktorí sa budú cítiť spokojne a domov budú odchádzať plní zážitkov a emócií“ uviedla výkonná riaditeľka OOCR Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

33333. cestujúci letiska Poprad-Tatry
12
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM