Martin Sýkora Basketbal

Pod deravými košmi Poprad víťazne: Prvá domáca výhra v sezóne potešila

Popradské basketbalistky sa stretli s bratislavským Slovanom, ktorému mali čo oplácať. Napínavý zápas nakoniec Popradčanky dotiahli do úspešného konca.

Ilustračný obrázok k článku Pod deravými košmi Poprad víťazne: Prvá domáca výhra v sezóne potešila
Foto: Martin Sýkora

Repete zápasov o udržanie

Popradské basketbalistky si pripomenuli ešte čerstvé minulosezónne súboje o zachovanie extraligovej príslušnosti. Slovan Bratislava neprekvapil – nechýbala mu bojovnosť a opäť aj väčšia sila pod košom, demonštrovaná vysokou Talajkovou. Úvod stretnutia bol veľmi vyrovnaný. Žiadny zo súperov si nedokázal vypracovať väčší bodový odstup. Po 10-tich minútach Poprad vyhrával o bod 19:18.

Druhá polovica prvého polčasu už patrila hostiteľkám, ktoré nemajú veľké skúsenosti na rozdávanie. Zapli však Husárová s Ivančákovou, z diaľky trafila aj Theiner a skóre sa začalo čoraz viac prikláňať na domácu stranu. V polčasovej prestávke mal BAM 9-bodový náskok.

Odstup rástol aj po obrátke. 4 minúty po pauze mal Poprad od Bratislavy už 14 bodov odstup. Výpadok koncentrácie, neskúsenosť Černického zverenkýň a pritvrdená obrana s rýchlym protiútokom hostiek znamenal, že Slovan do polhodiny stihol znížiť na rozdiel troch bodov.

Popradské basketbalistky to však nezabalili. V dôležitých momentoch potiahla najmä Ivančáková – najlepšia strelkyňa stretnutia. „Mohla som dať oveľa viac bodov. Zahadzovala som hlavne spod koša, čo by sa nemalo stávať. Slovan je tím, s ktorým môžeme hrať vyrovnanú partiu. Myslím si, že doma je našou povinnosťou s nimi vyhrať – mohlo to byť aj vyšším rozdielom. Škoda, že sme v tretej štvrtine stratili náskok, ktorý sme si v druhej štvrtine vybojovali. Súper potom pritvrdil v obrane a nevedeli sme sa uvoľniť. Boli sme asi málo koncentrované a to by sa nám už nemalo stávať,“ konštatovala po zápase Zuzana Ivančáková. Náznak drámy nakoniec BAM nepripustil a pripísal prvé tohtosezónne domáce ligové víťazstvo.

BAM Poprad - Slovan Bratislava 10/2016
14
Galéria
Foto: Martin Sýkora

BAM Poprad – BK Slovan Bratislava 62:54 (38:29)
Najviac bodov: Ivančáková 16, Hadačová 15, Husárová 13 – Talajková 14, Marcová 13, Oštádalová, Turzáková po 9

Bojovný zápas, popradské víťazstvo

„Hlavne záver druhého polčasu bol z našej strany veľmi dobrý. Mohli sme si to uľahčiť, keby sme boli úspešnejší spod koša. Bohužiaľ sme si to zdramatizovali. Bojovali sme až do konca. Nebol to ľahký zápas, bol veľmi bojovný – Slovan má svoju kvalitu. Sme veľmi radi, že to takto dopadlo,“ hodnotil stretnutie tréner BAM Poprad Milan Černický.

V drese Slovana Bratislava sa opäť predstavila Nikola Turzáková, popradská odchovankyňa a autorka 9-tich bodov. Zápas sa jej nehodnotil ľahko, keďže po prehre to tak býva. Nikola rešpektovala silu domáceho kolektívu. „Bol to dobrý zápas, ale mrzí ma, že sme prehrali. Poprad má podobný tím ako minulú sezónu. My sme trošku oslabené zranenami, do Popradu sme prišli aspoň uhrať dobrý výsledok, čo sa nám dúfam podarilo. V takýchto zápasoch rozhodujú detaily, my sme v kľúčových momentov boli krôčik pomalšie. Odovzdali sme, čo sme mohli a súpera sme potrápili,“ dodala Turzáková.

Poprad si pripísal prvé víťazstvo na domácej palubovke, ktoré ho podľa slov trénera má motivovať do ďalších ligových zápasov. V ďalšom domácom stretnutí BAM Poprad privíta Liptáčky z Ružomberka.

PREČÍTAJTE SI AJ: BAM Poprad vstúpil do sezóny prehrou: Šamorín rozhodol v druhom polčase

Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM