Peter Handzuš Hokej

Pod Pustým hradom sa Popradčanom nedarilo. Nepomohla ani hra bez brankára

Každá séria raz skončí. Tú popradskú ukončili v piatok hokejisti zo Zvolena. Popradskí hokejisti sa pred domácim publikom predstavia už v nedeľu, v zápase proti MsHK Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Pod Pustým hradom sa Popradčanom nedarilo. Nepomohla ani hra bez brankára
Zdroj: TASR

HKM Zvolen – HK Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) Góly: 15. Mucha, 35. Brabenec, 43. Podkonický – 13. Kurali, 55. Lapšanský. Rozhodcovia J. Konc – Sčensný, Smrek, vylúčení 4:4, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 1110 divákov.

HKM Zvolen: Šimko – Pokovič, Juraško, Hraško, Obšut, Ťavoda, Mucha – Zuzin, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, Huňady, M. Chovan – Baláž, M. Jurík, Sikela – L. Zuzin, Čanky, M. Ďaloga

HK Poprad: Sidor – Fabian, Nitriansky, Kasík, McNamara, Gaborčík, Kurali – Jabrocký, Mlynarovič, Lapšanský – Drábek, Stals, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták – Gápa, Paukovček, Nagy

S rozdielnou štartovacou parketou nastúpili obe mužstvá na zápas, hostia s pozítívnou ťahajúci šnúru štyroch víťazných zápasov, domáci s tromi nadväzujúcimi prehrami. Zvolenčania si spočiatku zobrali bilanciu vlaňajšej sezóny k srdcu, ked šesťkrát pokorili ‚kamzíkov‘ a schuti začali dobýjať bránku Sidora. Príliš sa im to však nedarilo, šance M. Juríka a Podkonického vyšli nazmar a skóre sa tak otvorilo na opačnej strane. Prudká strela Kuraliho v 13. min pri hre štyroch na štyroch skončila v sieti, našťastie pre domácich, rovnakou mincou cez brániaceho Lapšanského odpovedal v presilovke v 15. min Mucha. Pod Pustým hradom preriedené divácke tribúny presne odhaľovali zašlú slávu majstra, ktorý síce ‚dupal‘ naplno, už aj s takmer uzdraveným M. Chovanom, no na skóre sa ich snaha prejavovala len poskromne.

V druhej tretine zodvihol zástavu ‚rytierov‘ Brabenec v 35. min, keď po strele Podkonického, ktorú Sidor len vyrazil, stál na správnom mieste pred úplne odkrytou bránkou. Popradčania ani zďaleka nepripomínali mužstvo s visačkou najproduktívnej­šieho v extralige, v 24. min Paukovčekov nájazd Šimko vykryl, v 28. min nastrelil Nagy bočnú žŕdku a v 31. min spálil v presilovke tutovku T. Sýkora.

V tretej tretine roztočili na chvíľu hostia kolotoč v útočnej tretine a keď sa z tlaku Zvolenčania vymanili, hneď aj skórovali. V 43. min mohli góly padnúť už z hokejoch Brabenca a Podkonického, do tretice bol úspešný až Podkonický, úplne voľný pred Sidorom. Keď už sa zdalo, že zápas vyústi do pokojného záveru, po hrubej chybe domácich znížil zblízka Lapšanský a zrodila sa dráma s 15-sekundovou power-play hostí.

Zvolen - Poprad
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM