Peter Handzuš Futbal

Pod Tatrami sa začal hrať ženský futbal. Popradčanky odohrali prvý domáci zápas

V 3. kole II. ligy Východ sa po prvýkrát predstavili na domácej pôde futbalistky FK Poprad. Nováčik v tejto súťaži to bude mať prvú sezónu naozaj ťažké. Po vysokej prehre v Michalovciach sa Popradčanky pokúsili uhrať lepší výsledok s Prešovom.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami sa začal hrať ženský futbal. Popradčanky odohrali prvý domáci zápas
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

S ženským futbalom sa v Poprade začalo pracovať minulý rok. Do kopy sa dala partia dievčat, ktorá sa postupne začala oboznamovať s futbalom. „Po roku sme dievčatá prihlásili do súťaže. Keď sme si pozreli ročníky dievčat, ktoré máme k dispozícii, zistili sme, že sa musíme prihlásiť až do 2. ligy Východ, medzi dospelé ženy,“ povedal po premiére na domácom umelom trávniku vo Veľkej tréner ženského tímu FK Poprad Ján Mlynár.

Dievčatá naskočili do ligy, v ktorej hrajú skúsené tímy. Pre nováčika v súťaži sú prvé zápasy veľmi ťažké. „Vedel som, čo nás čaká. Aj to, že tie výsledky zo začiatku budú také, aké sú. Ale dievčatá to zatiaľ nedemotivovalo. Chcú trénovať a ja som s ich prístupom spokojný. Fandia nám aj súperky, lebo vidia, že chceme hrať futbal,“ dodal Ján Mlynár.

S kapitánskou páskou domácich na umelý trávnik vo Veľkej vybehla Mariana Kredatusová. Fanúšikovia hokeja ju poznajú z dlhoročného pôsobenia v ženskom hokeji. Ako sa to zomlelo, že teraz hrá futbal? „Popri hokeji som si občas chodila zahrať futbal len tak na sídlisku. So synom, s dcérou. Keď som sa asi pred mesiacom dozvedela, že v tomto klube môžu hrať aj staršie ročníky, tak som si povedala, že ja chcem tiež,“ prezradila s úsmevom Mariana a ku kapitánskej páske dodala: „Ani som to nečakala, ale dievčatá si ma v šatni zvolili.“

Dostať v dvoch zápasoch 28 gólov môže byť dosť náročné na psychiku. Podľa kapitánky FK Poprad si to zatiaľ hráčky až tak veľmi k srdcu neberú. Vedia, že vstúpli do súťaže ku skúsenejším tímom a nejaký čas budú platiť nováčikovskú daň. „Rátajú s tým, že zo začiatku budeme dostávať viac gólov. Možno zažijeme ešte aj taký debakel, ako v Michalovciach. Ale tam sme nemali brankárku. Chytala tam hráčka, ktorá pred tým asi ani v bráne nestála. Dnes sme mali vyššiu brankárku a ten výsledok bol lepší. Na všetko treba čas. Verím, že naša hra sa časom zlepší,“ povedala na záver Mariana Kredatusová.

Dievčatá a ženy, ktoré majú k futbalu blízko a cheli by si ho vyskúšať, môžu kontaktovať popradský futbalový klub. Tam im určite poradia, ako sa dostať na tréning ženského tímu.

FK Poprad – 1. FC Tatran Prešov 0:9 (0:4) v 3 kole II. ligy Východ

FK Poprad - 1. FC Tatran Prešov 0:9 (ženy)
37
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM