Martin Sýkora Rôzne

Pod Tatrami útočil hmyz: Pohotovosť využili aj tí, ktorí hmyz prehltli!

Príroda zaútočila na človeka hmyzom. Nemocničná pohotovosť ošetrila najmä pacientov poštípaných hmyzom. V niektorých prípadoch išlo aj o ohrozenie života.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami útočil hmyz: Pohotovosť využili aj tí, ktorí hmyz prehltli!
Zdroj: Dnes24.sk

Poštípaných bolo najviac

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča ošetrila počas letných mesiacov viac pacientov ako v minulom roku. Najviacej ich na pohotovosť prišlo s tým, že ich poštípal hmyz.

„Podľa štatistických údajov sa v prevádzkovanej pohotovosti v letnom období poskytovala zdravotná starostlivosť najviac pre pacientov poštípaných hmyzom, od jednoduchých poštípaní až po život ohrozujúce stavy pri prehltnutí hmyzu pri pití nápojov a príjme potravy,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ľubomír Strelka.

Zdroj: TASR

Pohotovosť nie je ambulancia

Častými zdravotnými ťažkosťami pacientov, ktorí prišli na pohotovosť, boli aj akútne respiračné problémy pri infekcii dýchacích ciest, pití chladených nápojov alebo z iných príčin. Nasledovali tráviace ťažkosti a problémy so srdcom. Lekári upozorňujú, aby si pacienti uvedomili, že pohotovosť je súčasťou neodkladnej zdravotnej starostlivosti a nenahrádza návštevu ambulantného lekára.

„Lekárska služba prvej pomoci je určená pre pacientov pri náhlom zhoršení zdravotného stavu a pri ohrození života a nie je určená na vyšetrovacie a liečebné úkony, ktoré je možne vykonať v čase bežných ordinačných hodín v ambulancii všeobecného lekára,“ pripomenula Alžbeta Sivá, hovorkyňa spoločnosti Agel, ktorej členom je Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM