Martin Sýkora Rôzne

Pod Tatrami zažijete leto s filmom: Pôjdete z koncertu rovno do kina

Mestská informačná kancelária tvorila letný program spolu s pracovníkmi kultúry. Štruktúra podujatí je tvorená tak, aby každý deň bolo niečo v ponuke.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami zažijete leto s filmom: Pôjdete z koncertu rovno do kina
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská informačná kancelária v Poprade (MIK), ktorá sa stará aj Kino Tatran prispôsobila štruktúru podujatiam na námestí. Buď sa na námestí odohrá koncert, alebo sa v kine premieta.

„Začali sme s novinkou – prázdninovým letným kinom, ktoré sa uskutoční každý druhý utorok počas prázdninových mesiacov. Dopoludnia premietame pre deti, o pol deviatej ponúkame letné večerné kino,“ informovala riaditeľka MIK Lucia Pitoňáková. Ako dodala, premietajú nielen komerčné filmy, ale aj klubové a artové diela. „Zaujímavosťou je, že máme objednávky aj na baletné a operné predstavenia,“ povedala Pitoňáková.

Za prvých šesť mesiacov navštívilo Kino Tatran 7200 divákov s priemernou návštevnosťou 52 divákov na jedno premietanie. Kapacita kina je 359 miest. MIK počas letných mesiacov zmenila aj prevádzkovú dobu svojich priestorov. Infokancelária je otvorená každý deň od ôsmej rána do ôsmej večera.

V súvislosti so zmenami MIK ponúka aj novú službu, a to sprievodcu do Spišskej Soboty, ktorú si záujemcovia môžu objednať telefonicky alebo osobne v infopointe v Spišskej Sobote. „Naši sprievodcovia vedia hovoriť po slovensky, anglicky, nemecky a po poľsky,“ vysvetlila riaditeľka MIK. Program kina ako aj ostatných kultúrnych podujatí podľa jej slov distribuujú do spádových obcí a aj do veľkých hotelov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM