Šport

Pod Tatry mieria hviezdni hokejisti aj herci: Golf aj dražba korčúľ Zdena Cháru!

Bude sa to u nás hemžiť známymi tvárami a menami. Vychytení herci, hviezdni hokejisti či ďalší športovci dorazia už túto sobotu pod Tatry. Čo sa bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatry mieria hviezdni hokejisti aj herci: Golf aj dražba korčúľ Zdena Cháru!
Zdroj: TASR

Golfový rezort vo Veľkej Lomnici bude v sobotu 1. augusta hostiť 8. ročník Charity Golf Cup-u. Podujatie sa uskutoční pod záštitou hokejovej legendy Petra Bondru. „Za sedem ročníkov sme priamo deťom, ktoré majú rôzne zdravotné ťažkosti, odovzdali z týchto turnajov 120 000 e­ur. Aj tento rok prisľúbili účasť viaceré osobnosti spoločenského i športového života,“ informovala Danka Velecká z organizačného výboru podujatia.

Peniaze zo štartovného, vy­dražených vecí či tomboly, poputujú jednak desiatim zdravotne postihnutým deťom zo sociálne slabších rodín cez Nadáciu Miroslava Šatana. Okrem toho sa z vyzbieraných prostriedkov zakúpi 3D tlačiareň pre detské kardiocentrum Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. „Primár Matej Nosáľ, ktorý tu pôsobí, robí unikátne operácie detských srdiečok a práve 3D tlačiareň potrebuje na výrobu rôznych komponentov, ktoré sa potom využívajú pri operáciách,“ doplnila Velecká.

Už teraz je isté, že zo štartovného sa podarí získať 13 000 eur, ďalšie prostriedky z dražby a tomboly podporia projekt Hodina deťom. Do dražby pôjdu napríklad korčule, hokejka a rukavice Zdena Cháru, ktorý sa na turnaji aj sám zúčastní, ďalej dresy slovenských hokejistov s podpismi, obraz namaľovaný hovorcom Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisom Chmelom či šaty od návrhára Lukáša Kimličku. Vlani sa podarilo vyzbierať viac ako 18 000 eur. 

„V tomto roku prisľúbili účasť viacerí hokejisti, okrem iných Miroslav Šatan, Richard Lintner, Marián Gáborík, Andrej Sekera, Ľuboš Bartečko spolu s trénermi Jánom Filcom a Júliusom Šuplerom. Okrem nich pod Tatry zavítajú aj Ján Kozák, Adam Žampa a herci Milan Lasica, Milan Kňažko či Kamila Magálová a Ady Hajdu, ale aj ďalšie osobnosti športového a kultúrneho života,“ vymenovala Velecká. Program sa začína na golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici o 9. hodine.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM