Martin Sýkora Samospráva

Podľa Švagerka má Poprad za sebou úspešný rok: Výsledky o pár rokov

Popradský primátor Jozef Švagerko zhodnotil rok 2016 ako úspešný. Mesto zrealizovalo veci, ktoré ešte nie sú viditeľné a reálne výsledky uvidia občania až o niekoľko rokov.

Ilustračný obrázok k článku Podľa Švagerka má Poprad za sebou úspešný rok: Výsledky o pár rokov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dlhodobé riešenia

Primátor Popradu povedal, že sa mestu podarilo zrealizovať i veci, ktoré ešte nie sú viditeľné a reálne výsledky uvidia občania až o niekoľko rokov. Počas uplynulého roka sa udialo viacero významných investícií, v metropole pod Tatrami pribudol i nový kruhový objazd. Okrem toho sa po rokoch dokončila zmena a doplnok Územného plánu mesta Poprad, do ktorého sa aktívne zapojili aj samotní občania.

„Podnety, pripomienky a návrhy občanov sme sa snažili zohľadniť a vytvoriť dokument, ktorý bude významným podkladom pre ďalší rozvoj mesta. Nie je vždy jednoduché ani možné vyhovieť všetkým, ale vždy som mal na zreteli, aby každé riešenie bolo čo najlepšie pre obyvateľov,“ uviedol primátor. V uplynulom roku medzi verejnosťou najviac zarezonoval zámer parkovacieho domu na Rastislavovej ulici, obmedzenie parkovania dodávok a nákladných áut na sídliskách Juh I-IV, problémy v popradskom hokeji a v dotovaní športu v meste, ale i situácia a riešenie sporu mediáciou medzi občanmi mestskej časti Veľká a spoločnosťou Schüle Slovakia s. r. o.

Úspechom niekoľko projektov

„V rámci investičných aktivít patrila v minulom roku medzi najvýznamnejšie výstavba kruhovej križovatky na Ulici Ludvíka Svobodu, Rázusovej a Mládeže v hodnote zhruba 233 000 eur, rekonštrukcia Bernolákovej ulice, rozsiahle veľkoplošné opravy chodníkov a ciest, pričom v minulosti takáto veľká oprava ešte nebola uskutočnená,“ priblížil Švagerko.

Riešila sa Kvetnica

Podľa primátora rok 2016 priniesol aj viaceré vylepšenia na cintoríne v mestských častiach Veľká a Stráže. V decembri samospráva vyhodnotila architektonicko-konštrukčnú súťaž vyhliadkovej veže na vrchu Zámčisko v mestskej časti Kvetnica. V súvislosti s touto mestskou časťou urobilo mesto významné rozhodnutie, pretože začalo riešiť vysporiadanie pozemkov pod komunikáciami, chodníkmi a verejnou zeleňou.

Bude Poprad rozumným mestom?

Koncom roka sa Poprad stal členom Slovak Smart City Clustra, ktorý bude postupne zavádzať inteligentné technológie do riadenia a celého chodu mesta. „Mesto je vo výbornej finančnej kondícii, doma i v zahraničí sa teší dobrému renomé ako líder regiónu cestovného ruchu na Slovensku. Tisíce návštevníkov k nám prichádzajú počas celého roka, aby si vychutnali kultúrne, športové a spoločenské programy, prezreli si pamätihodnosti a historické cennosti, ku ktorým pribudne po rekonštrukcii Podtatranského múzea i prezentácia kniežacej hrobky,“ uzavrel popradský primátor.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM