Peter Handzuš Rôzne

Podnikatelia sa učia zodpovedne podnikať

Malí a strední podnikatelia z Popradu a okolia sa môžu dozvedieť, ako zodpovedne podnikať. Nadácia Pontis pre nich pripravila seminár o výhodách zodpovedného podnikania, podnikatelia získajú praktické rady a skúsenosti, ako zlepšiť svoje postavenie

„Chceme im ukázať, ako efektívne predávať svoje produkty a služby, ako ušetriť náklady na svoje podnikanie, a ako sa stať úspešnými,“ vysvetľuje programová riaditeľka nadácie Beáta Hlavčáková. Seminár sa uskutoční vo štvrtok 24. novembra o 14. hodine v salóniku Mestského úradu v Poprade, záujemcovia sa môžu prihlásiť aj na mieste. Manažéri a zástupcovia firiem sa na ňom dozvedia aj o praktických príkladoch a príbehoch firiem, ktoré sa venujú zodpovednému podnikaniu.

Seminár je bezplatný a môžu sa na ňom zúčastniť nielen manažéri, ale aj majitelia menších firiem z regiónu, tiež zamestnanci pôsobiaci v oblasti ľudských zdrojov či marketingu. Je tiež určený začínajúcim podnikateľom. Podľa Hlavčákovej už aj na Slovensku podnikajú firmy, ktoré presne vedia, že krátkodobý zisk nie je cesta k dlhodobému úspechu. „Niektoré firmy začali stavať svoje podnikanie na zdravých tovaroch, iné uprednostňujú vzdelávanie a transparentnosť bez korupcie. Mnohí manažéri si uvedomujú, že získanie a udržanie si kvalitných ľudí je hlavným faktorom úspechu v podnikaní, pričom nezabúdajú ani na životné prostredie,“ zhodnotila.

Poprad nie je jediným miestom konania seminára, uskutočnil sa už v Bratislave, Košiciach, Trnave, Nitre a vo Zvolene. Dohromady sa seminár bude konať v 15 slovenských mestách. „Tieto semináre organizujeme v rámci projektu ReSMEs – zodpovedné malé a stredné podniky na Slovensku spolu s Národnou agentúrou pre rozvoj malého a stredného podnikania a so Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou,“ doplnila Hlavčáková. Projekt je financovaný z prostriedkov Európskej komisie a partnerov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM