Martin Sýkora Rôzne

Podtatranci si majú z čoho vybrať: Lyžovať sa dá už aj vo Vernári

Lyžiarske stredisko vo Vernári otvorí sezónu s novým lyžiarskym vlekom. Noviniek je v obci, kde má lyžovanie dlhoročnú tradíciu, viac než dosť.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranci si majú z čoho vybrať: Lyžovať sa dá už aj vo Vernári
Zdroj: TASR

Vernár plný noviniek

Pred začiatkom zimnej sezóny v lyžiarskom stredisku Vernár-Studničky vzdialenom asi 500 metrov od obce Vernár v okrese Poprad pripravili prevádzkovatelia strediska viaceré novinky. Najvýraznejšou je nový lyžiarsky vlek pre tých, ktorí s lyžovaním začínajú.

„Novinkou tohtoročnej sezóny vo Vernári je lyžiarsky vlek pre začiatočníkov a nová zjazdovka s detskými postavičkami pre tých najmenších. Pribudla nám aj nová terasa pre zhruba 70 ľudí a lákadlom by mala byť aj novovybudovaná reštaurácia asi 50 m od lyžiarskeho strediska,“ vymenoval vedúci lyžiarskeho strediska Marek Žemba.

Na lyžiach ešte pred Vianocami

Vo Vernári zasnežujú s menšími prestávkami lyžiarske svahy už od polovice novembra a využívajú najmä mrazivé počasie. „Zasnežené je už trištvrte strediska a v prípade priaznivých podmienok budeme schopní sezónu spustiť víkend pred Vianocami, a to v sobotu 17. decembra,“ priblížil Žemba.

Lyžiarske stredisko Vernár-Studničky sa nachádza na rozhraní Nízkych Tatier a Slovenského raja, 18 kilometrov južne od Popradu v smere na Rožňavu. Svahy ľahkej a stredne ťažkej náročnosti sa nachádzajú v nadmorskej výške 800 až 1000 metrov. Ich celková dĺžka dosahuje 1400 metrov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM