Martin Sýkora Iné športy

Podtatranci v Chorvátsku: Popradský Shihan v ťažkej medzinárodnej konkurencii

Popradský karate klub Shihan sa hneď v septembri predstavil na 6. ročníku medzinárodného turnaja Zagreb Karate Cup 2017 v tvrdej konkurencii.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranci v Chorvátsku: Popradský Shihan v ťažkej medzinárodnej konkurencii
6
Galéria
Foto: Shihan Poprad

Turnaj bol nominačným pre kategórie kadetov a juniorov na Majstrovstvá sveta 2017 (Tenerife, Španielsko) a zároveň na Majstrovstvá Európy 2018 (Soči, Rusko). Karate klub Shihan Poprad sa v metropole Chorvátska predstavil v plnej paráde. Ako prvá zo shihanistov sa na tatami postavila Simona Bednarčíková v súbornom cvičení kata mladších dorasteniek. Z eliminačných bojov sa jej však postúpiť nepodarilo.

„Cenné kovy začali Popradčania zbierať v športovom zápase kumite. Veronika Jalowiczorová suverénne ovládla kategóriu starších žiačok do 32 kg a získala zlato. Druhý cenný kov vybojovala Ema Zacharová medzi staršími žiačkami do 36 kg, kde skončila strieborná,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Barbore Glatzovej sa medzi staršími žiačkami do 40 kg nedarilo a z eliminácií nepostúpila. Rovnako v eliminácií skončil aj Filip Chudík medzi staršími žiakmi do 42 kg. Medailovú zbierku pre shihanistov doplnil starší brat Chudíkovcov Adam, ktorý medzi mladšími kadetmi do 52 kg vybojoval bronz. S výpravou štátnej reprezentácie vycestovali do Záhrebu ďalší traja Popradčania.

„Najlepšie z nich sa darilo Venese Jankurovej, ktorá medzi kadetkami v súbornom cvičení kata skončila bronzová a pripísala si tak body do nominácie na Majstrovstvá sveta a Majstrovstvá Európy. Samuel Bednarčík sa v kata medzi juniormi síce dostal do repasážnych bojov o tretie miesto, ale medailu mu vyfúkol iný slovenský reprezentant a Samo tak skončil hneď za pódiovým umiestnením,“ dodal Glatz. Marko Jalowiczor v kumite kadetov do 57 kg skončil v eliminačných bojoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM