Peter Handzuš Futbal

Podtatranská futsalová liga finišuje. V piatok sa môžete tešiť aj na zápas All-Star

Prvý ročník Podtatranskej futsalovej ligy vstupuje do svojho finále. V piatok 21. marca sa v Aréne Poprad odohralo predposledné kolo.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranská futsalová liga finišuje. V piatok sa môžete tešiť aj na zápas All-Star
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

To sa síce začalo kontumačnou výhrou Veľkého Slavkova na tímom Do Počtu!, ktorého hráči napokon na zápas nepricestovali v dostatočnom počte. Divákov v hľadisku tak bavili najmenší futbalisti FK Poprad v modelovanom zápase.

Slovanet Poprad dokonale zaskočil hráčov Neo Poprad a zaslúžene triumfoval. Vrchol hracieho dňa prišiel v podobe súboja Starej školy a Futsal Teamu Union Poprad. V ňom mali navrch hráči Starej školy a záver nadstavbovej časti poriadne zdramatizovali. Zápas medzi OV SZM 1983 a FK Poprad U19 sa bude dohrávať v pondelok večer.

PFL čaká v piatok 28. marca posledné kolo. Slávnostný punc mu dá okrem vyhlasovania výsledkov a oceňovania najlepších aj All-Star zápas najlepších hráčov ligy.

Do Počtu! – Veľký Slavkov 0:5 kontumačne

Neo Poprad – Slovanet Poprad 2:4 (1:2) góly: 18. Peter Rackovský, 26. Marek Badzik – 3. Marcel Pekarčík, 15. Marcel Pekarčík, 42. Marek Lipták, 43. Marek Lipták

Neo Poprad vstupoval do zápasu s cieľom udržať si tretie miesto pred dotierajúcou Levočou. Naopak Slovanet ešte v nadstavbe nezískal ani bod. Začiatok zápasu patril prekvapujúco práve Slovanetu, ktorý šiel zásluhou Marcela Pekarčíka rýchlo do vedenia. Piaty celok nadstavbovej skupiny o titul umne zachytával útočné snahy hráčom Neo Poprad a zásluhou druhej trefy Pekarčíka šiel do vedenia 2:0. Do prestávky sa ešte Rackovskému podarilo znížiť na rozdiel gólu a pred druhou časťou hry tak bolo všetko ešte otvorené. Hneď po otočke vyrovnal Marek Badzik a začínalo sa odznova. Misky váh na stranu Slovanetu naklonil v 42. minúte Marek Lipták a po výstavnom štvrtom góle z jeho kopačky Slovanet zaslúžene zvíťazil a poriadne zamotal boj o bronzovú priečku.

Stará škola – Futsal Team Union Poprad 9:6 (5:5) góly: 3. Tomáš Sabo, 10. Michal Alžbetkin, 15. Dušan Renner, 19. Tomáš Sabo, 24. Peter Pitoňák, 27. Michal Šproch, 44. Tomáš Sabo, 45. Lukáš Compeľ, 49. Dušan Renner – 1. Tomáš Rusnák, 13. Peter Beller, 14. Tomáš Rusnák, 16. Vladimír Baláž, 16. Peter Beller, 50. Pavol Lorenc

Priamy súboj o titul začal lepšie Union, ktorý Starú školu v základnej časti porazil 6:4. Tomáš Rusnák zbehol obrane už v 1. minúte, no na jeho rýchly gól odpovedal už o dve minúty Tomáš Sabo a bolo 1:1. Po jeho umnej prihrávke nechytaľne zavesil Alžbetkin a Stará škola sa prvý raz ujala vedenia. Dlho sa z neho netešila, pretože Beller s Rusnákom následne skóre otočili v prospech Unionu. Preťahovanie pokračovalo až do polčasu, počas ktorého na ukazovateli svietil nerozhodný stav 5:5. V druhom polčasu sa už kvalita Starej školy jasne prejavila, keď cestu za víťazstvom začal dôležitým gólom Michal Šproch. Góly v sietu Unionu postupne pribúdali, v samom závere znížil na konečných 9:6 Pavol Lorenc. Pred záverečným kolom je boj o titul otvorený a priaznivci futsalu v Poprade sa majú na čo tešiť.

Zdroj: pfl.sk

PFL nadstavba 4. kolo
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
PFL nadstavba 4. kolo
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM