Martin Sýkora Krimi

Podtatranská klasika: Trafil stĺp verejného osvetlenia, potom nafúkal

Jazdiť autom a mať v krvi alkohol nie je už na Slovensku ničím výnimočným. Svedčí o tom situácia zo Spišskej Belej, kde si umenie vodiča odnieslo verejné osvetlenie.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranská klasika: Trafil stĺp verejného osvetlenia, potom nafúkal
Zdroj: Policajný zbor SR

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Kežmarku vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky voči 25-ročnému Štefanovi. Tento Kežmarčan v stredu (19.04.2017) podvečer ako vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, po Ul. Petzvalovej, v meste Spišská Belá.

„Počas jazdy vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky ako ani iným okolnostiam, ktoré možno predvídať a s vozidlom narazil do stĺpa verejného osvetlenia. Išlo o osvetlenie priechodu pre chodcov. Vozidlo sa dostalo do šmyku a ostalo stáť v protismere na ceste,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Celú túto udalosť videl 22-ročný vodič Branislav zo Svitu, ktorý v tom čase prechádzal týmto úsekom, pričom musel so svojím vozidlom zn. Seat Leon náhle zastaviť, aby nedošlo k zrážke vozidiel. Branislav ako svedok tejto nehody ďalej uviedol, že videl ako z vozidla, ktoré havarovalo vystúpila z miesta vodiča osoba. Na miesto dopravnej nehody bola privolaná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišská Belá.

„Vodič Štefan bol vyzvaný, aby predložil doklady od vedenia vozidla a doklad totožnosti. Následne bol podrobený dychovej skúške, nameraná hodnota bola 1,09 mg/L (cca 2,3 promile),“ dodala Migaľová.

Škoda na Štefanovom vozidle bola vyčíslená na 3500 eur a škoda na verejnom osvetlení a lampe verejného osvetlenia bola predbežne odhadnutá na sumu 3000 eur. K zraneniu osôb nedošlo.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM