Martin Sýkora Od Vás

Podtatranskí karatisti v Záhrebe o medailové priečky: Vyčnievala Pichová

Popradských karatistov z klubu Shihan si pozvala komisia štátnej reprezentácie do chorvátskeho hlavného mesta. V konkurencii sa Podtatranci vôbec nestratili.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranskí karatisti v Záhrebe o medailové priečky: Vyčnievala Pichová
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 10. septembra sa v chorvátskom Záhrebe uskutočnil 5. ročník medzinárodného turnaja Zagreb Karate Cup 2016, ktorý je nominačný pre kategórie kadetov a juniorov na Majstrovstvá Európy 2017 ktoré sa budú konať vo februári v metropole Bulharska. Z karate klubu Shihan Poprad komisia štátnej reprezentácie pozvala troch pretekárov.

„Petra Píchová napriek tomu, že je ešte v kadetskom veku, v deň šampionátu v Sofii už prejde do juniorskej kategórie a tak celú prípravu musí zbierať body a štartovať medzi juniorkami,“ informoval Ján Glatz z Karate klubu Shihan Poprad.

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradčania úspešní aj na Grand Prix Slovakia

Popradská karatistka sa nezľakla konkurencie a tvrdo išla za svojim cieľom, ktorým bolo víťazstvo. „Štart medzi juniorkami jej nerobil problém a kategóriu športového zápasu kumite junioriek do 59kg suverénne vyhrala. Monika Pekarčíková v kategórií kumite kadetiek nad 54kg skončila v druhom kole eliminačných zápasov. Igor Hauser medzi kadetmi do 52kg skončil v prvom kole eliminácií,“ dodal Glatz.

Slovensko so 17 zlatými, 11 striebornými a 29 bronzovými medailami skončilo v Záhrebe na celkovom prvom mieste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM