Martin Sýkora Iné športy

Podtatranský nemecký ovčiak Kubo s Olearčinom mieria na svetový šampionát!

Od 21. do 24. júna sa v holandskom Ermele uskutočnia Majstrovstvá sveta Obedience všetkých pracovných plemien. Na podujatí nebude chýbať ani zástupca Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranský nemecký ovčiak Kubo s Olearčinom mieria na svetový šampionát!
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Kubo o kategóriu vyššie

V Holandsku bude slovenské farby reprezentovať nemecký ovčiak Kubo Canislog a jeho psovod Jozef Olearčin zo Športového a kynologického klubu Canislog v Poprade. „Po predminuloročnom úspechu v nemeckom Meppene, kde sa Kubo stal víťazom svetového pohára nemeckých ovčiakov v kategórii Obedience 2, je teraz oriešok ťažší, pretože budeme štartovať v kráľovskej kategórii Obedience 3,“ konštatoval Jozef Olearčin, na ktorého čaká na šampionáte tvrdá konkurencia. Prihlásených je 140 psov z celého sveta!

Náročnosť na najvyššej úrovni

Kynologický šport Obedience – v preklade poslušnosť, sa zameriava na detailné vykonanie predpísaných cvikov poslušnosti a výborný kontakt dvojice psovod a pes. Rozhodovať a zadávať body budú najlepší rozhodcovia z najlepších. „Cviky ako vyhľadanie predmetu psovoda, vysielanie do štvorca, či polohy psa na vzdialenosť 15 metrov dá zabrať nejednému psovi,“ vysvetlil Olearčin, ktorému príprava s Kubom na kategóriu Obedience 3 trvala 2 roky. „Tréningové prípravy v podobe stoviek odtrénovaných hodín vrcholia. Verím, že sa nám podarí postúpiť do finále majstrovstiev sveta, kam v posledný deň majstrovstiev postúpi 20 najlepších dvojíc,“ uzavrel popradský psovod.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM