Peter Handzuš Basketbal

Pohár BAMP si odniesli Češky. Domáce basketbalistky skončili na druhom mieste

Na turnaj O pohár BAMP do Arény Poprad prišli minulý víkend okrem domácej Basketbalovej akadémie mládeže a Slovana Bratislava aj kvalitné tímy z Maďarska a Českej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Pohár BAMP si odniesli Češky. Domáce basketbalistky skončili na druhom mieste
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Kvalitou kádra trocha na turnaji odskočili ženy Slavie Praha, ktorá má vo svojich radoch aj dve Američanky a práve zápas proti nim bol podľa trénera Igora Skočovskeho najťažší. V druhých dvoch zápasoch už domáce dievčatá zvíťazili a nakoniec v turnaji obsadili druhé miesto.

O tom, ako budú vyzerať zápasy Popradu v Extralige čo to napovedal zápas BAM Poprad – Slovan Bratislava. „Slovan mal v zostave viacero našich bývalých hráčok. Som rád, že keď dievčatá od nás odídu do škôl, majú kde hrať. Vyhrali sme, ale bolo to tesné. Myslím, že v Extralige to budú napínavé súboje. Ale aj my, aj Slovan, ešte máme na čom pracovať,“ povedal o zápase proti extraligistkám tréner BAM Poprad Igor Skočovski.

Popradské basketbalistky čaká tento víkend turnaj v Prahe. Tam sa okrem Slavie stretnú s tímami z Nemecka a Poľska. „Náš tím potrebuje, aby sa oťukával, aby sme sa spoznávali, videli, kde sú chyby a čo robíme dobre. Verím že nám to pomôže, aby sme vstúpili do Extraligy tou správnou nohou,“ dodal tréner Skočovski.

V Popradskom klube je viacero nových hráčok, ktoré sa ešte len rozohrávajú a spoznávajú prostredie. V sezóne a hlavne v jej závere by mali byť pre Poprad prínosom. V popradskom drese tak budeme môcť vidieť Adelu Kudličkovú, Luciu Hadačovú a Petru Jackovú. Viaceré hráčky však nastúpia až do rozbehnutej sezóny. „Vo všeobecnosti sme s posilami spokojní, ale určite ten výškový deficit nenahradíme, lebo nám chýba Alexandra Bolozová, ktorá sa zotavuje po operácii meniska a Laura Dubeňová, ktoré je po operácii predného krížneho väzu. Laura príde za nás hrať asi až v decembri. Sú to pivotky, ktoré budú pre nás veľkým prínosom. A nemôžeme zabudnúť ani na Miroslavu Krafčíkovú, ktorá sa zapojila do prípravy,“ povedal o popradských posilách Skočovski.

Výsledky turnaja O pohár BAMP:

MKB Euroleasing Vasas Budapešť – BK Slovan Bratislava 65:54
BAM Poprad – BLK Slavia Praha 51:73
MKB Euroleasing Vasas Budapešť – BLK Slavia Praha 47:77
BAM Poprad – BK Slovan Bratislava 60:54
BK Slovan Bratislava – BLK Slavia Praha 60:88
BAM Poprad – MKB Euroleasing Vasas Budapešť 70:61

Konečné poradie:

1. BLK Slavia Praha
2. BAM Poprad
3. MKB Euroleasing Vasas Budapešť
4. BK Slovan Bratislava

Basketbalový turnaj v Poprade
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM