Iné športy Iné športy

Pohár SNP v karate: Shihanisti získali pre Poprad ďalšie medaily

V nedeľu 18. októbra, sa v športovej hala Filozofickej fakulty, Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, konal už 30. ročník medzinárodného turnaja o POHÁR SNP V KARATE, ktorý bol zároveň 21. ročník Európskeho turnaja univerzít v karate.

Ilustračný obrázok k článku Pohár SNP v karate: Shihanisti získali pre Poprad ďalšie medaily
Foto: Shihan Poprad / Zdroj: Dnes24.sk

Pätnásťčlenná výprava Karate klubu Shihan Poprad, priniesla domov z pod Urpíma deväť cenných kovov. O tie prvé sa postarali v kategórií súborného cvičenia kata Vanesa Jankurová, ktorá medzi mladšími dorastenkami vybojovala zlato a Hugo Hyben medzi staršími žiakmi bronz.

Ďalšie zlato a striebro vybojovali Popradčanky v kategórií športového zápasu kumite mladších žiačok do 32kg Barbora Glatzová a Ema Zacharová. Barbora vo vyrovnanom finálovom dueli, po remíze v riadnom čase, nakoniec zvíťazila nad svojou klubovou kolegyňou na zástavkový verdikt rozhodcovského panelu. Strieborný skončil aj Filip Chudík medzi mladšími žiakmi nad 28kg.

V kategórií kumite starších žiakov do 35kg sa Matúšovi Dudovi nedarilo a vypadol v prvom kole. Adrián Kolesár sa v tejto kategórií dostal až do zápasu o bronz, avšak tu mu šťastena nepriala, prehral a skončil hneď za medailovými priečkami. Medzi mladšími dorastencami do 45kg Igor Hauser vybojoval pre popradské farby ďalšie zlato. Medailu v tejto kategórií mal na dosah aj Tomáš Gajan, ale svoj zápas o bronz nakoniec prehral.

Filip Rejdovian a Dominik Žugec sa medzi kadetmi do 63kg síce dostali do repasážnych zápasov o bronz, ale ani tu sa im nedarilo a prehrali. Lepšie si počínali kadetky nad 50kg, keď Petra Píchová vybojovala striebro a Monika Pekarčíková bronz. Martinovi Banášovi sa medzi juniormi do 68kg nedarilo a vypadol v prvom kole.

O posledná zlato pre Popradčanov sa postarala Karolína Kollárová, ktorá v kategórií junioriek nad 53kg nezaváhala a zvíťazila. Karate klub SHIHAN Poprad so štyrmi zlatými, troma striebornými a dvoma bronzovými medailami, v celkovom hodnotení klubov, obsadil v Banskej Bystrici druhé miesto.

/jgz/

Pohár SNP v karate: Shihanisti získali pre Poprad ďalšie medaily
5
Galéria
Foto: Shihan Poprad / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM