Peter Handzuš Krimi

Pojednávanie v kauze 60-eurových faktúr odročili

Okresný súd v Poprade odročil na neurčito pojednávanie, ktoré sa malo konať dnes vo veci určenia neplatnosti právneho úkonu súvisiaceho so spornými registráciami na webových stránkach, známymi ako kauza 60-eurových faktúr. TASR o tom informoval Miros

Ako poznamenal, problémy so spornými registráciami prostredníctvom internetu sa začali v novembri 2009. Viacero spotrebiteľov vtedy dostalo faktúry za registráciu na webových stránkach.

„Spoločnosť Pro Content, s.r.o., podľa nášho názoru od roku 2009 neoprávnene vymáha pohľadávky za sporné registrácie na webových stránkach s rôznym obsahom,“ poznamenal Antoňak s tým, že v tejto súvislosti podalo ZNOPS 8. júna 2010 žalobu týkajúcu sa určenia neplatnosti právneho úkonu.

Ako ďalej uviedol, vo veci sa uskutočnili už tri verejné pojednávania za početnej účasti nespokojných spotrebiteľov, avšak trikrát bolo pojednávanie v procese na podnet odporcu odročené.

„Konanie odporcu považujeme za obštrukčné. Chceme zdôrazniť, že Krajský súd v Prešove už predbežným opatrením zakázal vymáhanie pohľadávok inkasnou spoločnosťou BIB Services, s.r.o., bez rozhodnutia súdu,“ vysvetlil Antoňak.

Zároveň vyjadril nespokojnosť s postupom Okresného súdu v Poprade. „Pre celoplošnú spotrebiteľskú ochranu na základe príslušnej judikatúry, podáme sťažnosť na postup samosudkyne.“

Podľa jeho slov budú adresovať predsedovi Okresného súdu v Poprade aj žiadosť o skoré vytýčenie nového pojednávania. „Veríme, že už bez zbytočných prieťahov dôjde k uzavretiu kauzy, ktorá spoločnosť dlho traumatizuje,“ konštatoval Antoňak.

„Pojednávanie, ktoré sa malo dnes uskutočniť v Poprade, bolo odročené na neurčito z dôvodu, že právny zástupca odporcu sa ospravedlnil, pretože mal v tento deň kolíziu so skôr prevzatým pojednávaním. Štatutárny zástupca odporcu nesúhlasil so substitúciou – zastúpením iným advokátom,“ TASR informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Ako dodal, právnemu zástupcovi odporcu budú zasielané emaily s dátumami pre výber vhodného termínu pre ďalšie pojednávanie v tejto veci, aby sa už neprekrývalo s ostatnými pojednávaniami, na ktorých sa zúčastňuje.

Text + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM