Iné športy

Pokračovala zimná bežecká séria. Víťazkou sa stala slovenská reprezentantka v duatlone

Karpatia run – pod takýmto názvom sa v sobotu uskutočnilo 3. kolo Zimnej bežeckej série (ZBS), ktorú organizuje Sport club 1896 Štrbské Pleso.

Ilustračný obrázok k článku Pokračovala zimná bežecká séria. Víťazkou sa stala slovenská reprezentantka v duatlone
Zdroj: Dnes24.sk

Kvôli zľadovatenému povrchu, museli organizátori na poslednú chvíľu upraviť smer trate. Štart a cieľ zostal na pôvodnom mieste, pri penzióne Karpatia v Tatranskej Lesnej, ale pôvodný plán, preteky absolvovať smerom do Starého Smokovca a späť sa zmenil a tak sa bežalo smerom do Tatranskej Lomnice a späť.

Náročnú trať absolvovalo 88 bežcov a 6 chodcov s paličkami (nordic walker). Absolútnym víťazom behu sa stal Štefan Sumerling zo Sport-fitnes Spišská Nová Ves, ktorý vytýčenú trať zvládol za 19:19,55 min. Druhý, so stratou 11 sekúnd dobehol Poliak Oláf Wozniak a tretí, víťaz druhého kola ZBS Tomáš Kamas z ŠKP Spišská Nová Ves so stratou 26 sekúnd. Medzi ženami bola prvá v cieli Petra Fašungová z VŠC Dukla Banská Bystrica, duatlonistka, ktorá na minuloročných majstrovstvách Európy v duatlone obsadila 3. miesto a na majstrovstvách sveta výborné 5. miesto. Súťaž nordic walkerov vyhral Juraj Sedlačko z Novej Lesnej.

Štefan Sumerling: „Pred mesiacom, na 2. kole ZBS som na trati bojoval s chorobou, teraz sa mi podarilo zdolať Tomáša Kamasa. Zo začiatku som išiel opatrnejšie, bežali sme na úzkom chodníku a krajnica bola zľadovatená. Náskok, ktorý som si aj naplánoval, prišiel v druhom stúpaní. Potom som si to v cieľovej rovinke ustrážil.“

Petra Fašungová: „Na Zimnej bežeckej sérii som prvýkrát. Mala som to naplánované v rámci môjho tréningového plánu, ale musím priznať, že to bolo oveľa náročnejšie ako tréning. Kopec mi dal zabrať, ja som skôr na rovinky a rýchlejšie behy. Venujem sa dráhovým a na ceste 5 a 10 kilometrovým behom. Neviem či prídem aj na ďalšie kolo ZBS, pretože vtedy mám v rámci duatlonu naplánované cyklistické tréningy.“

Foto: Slavo Petrus

Zimná bežecká séria 3. kolo
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM