Peter Handzuš Krimi

Policajná akcia na jednotku: Muži zákona našli a zachránili mladíka, ktorý si chcel vziať život

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove včera /08.06.2016/ pár minút pred 17-tou hodinou vyslal popradskú hliadku policajnej motorizovanej jednotky na preverenie oznámenia do obce Hôrka – Primovce. Mladý muž tam chcel spáchať samovraždu.

Ilustračný obrázok k článku Policajná akcia na jednotku: Muži zákona našli a zachránili mladíka, ktorý si chcel vziať život
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Oznamovateľka v telefonáte policajtom uviedla, že jej 18-ročný syn chce spáchať samovraždu, lebo vraj ďalej žiť už nemá zmysel. Mladý muž odmietol povedať matke kde sa nachádza. Žena policajnej hliadke uviedla popis syna i miesta kde by sa mohol nachádzať, kde zvykol chodievať. Nešťastná matka opakovane volala synovi, no ten odmietal uviesť, kde je.

Telefonát s mladíkom po čase prevzal jeden z policajtov, ktorý s ním rozprával viac ako 40 minút – mladý muž sa rozhodol, že chce rozprávať už len s policajtom a s nikým iným. Po dlhej a psychicky náročnej komunikácii o živote mladého muža, ten uviedol, že sa nachádza sa na miestnej železničnej stanici. Hliadka sa okamžite presunula na uvedené miesto, no mladík tam už nebol. Neskôr v ďalšom telefonickom rozhovore uviedol, že sa nachádza v lesnom poraste pod železničnou zastávkou, vraj sedí pri ceste na tráve.

„Hliadka po príchode na miesto mladého chlapca našla, ten komunikoval, no z ľavej ruky mu tiekla krv. Policajti pritlačili obväz na uvedené miesto, čím zastavili krvácanie, poskytli mu prvú pomoc a volali na linku 155. Policajná hliadka sústavne komunikovala s mladíkom, aby reagoval a neupadol do bezvedomia. Po príchode RZP na miesto, bol mladý muž ošetrený a prevezený do nemocnice v Poprade,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Práca polície je náročná a aj táto udalosť je príkladom toho, s čím všetkým sa policajti denne v službe stretávajú. Sú to často veľmi špecifické a psychicky náročné situácie, ktoré si žiadajú okamžite sa rozhodnúť a to správne!

Pre niekoľkými dňami policajti zachránili život inému mladému mužovi. Viac sa dočítate tu: Muži zákona hrdinami: Policajti v Poprade zachránili život 20-ročného muža

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM