Jakub Forgács Krimi

Policajti v akcii na diaľnici pri Poprade: Vodičovi nákladiaku dali fúkať, čakalo ich nepríjemné prekvapenie!

Policajná kontrola priniesla nelichotivé zistenie. Vodič nákladiaku podľa slov polície predbiehal na diaľnici a keď mu po zastavení dali fúkať, prišlo nemilé prekvapenie...

Ilustračný obrázok k článku Policajti v akcii na diaľnici pri Poprade: Vodičovi nákladiaku dali fúkať, čakalo ich nepríjemné prekvapenie!
Zdroj: TASR

Poverený príslušník Diaľničného oddelenia Policajného zboru Mengusovce začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „U vodiča nákladného motorového vozidla bolo zistené požitie alkoholických látok,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

„Policajná hliadka v pondelok v čase o 09:45 na diaľnici D1 smerom od Popradu na Važec, zastavila nákladné auto a to z dôvodu, že jeho vodič sa dopustil priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ pokračovala hovorkyňa so slovami, že na diaľnici predchádzal iné auto, pričom to zákon zakazuje pri jeho kategórii vozidla.

„Vodič Pavol bol zastavený a pri následnej kontrole bol podrobený aj dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,19 mg/l, čo je v prepočte takmer 2,5 promile,“ povedala Migaľová. Ako doplnila, na základe zistených skutočností bol vodič predvedený na policajné oddelenie za účelom vykonania procesných úkonov v predmetnej veci.

Pavlovi bola podľa hovorkyne obmedzená osobná sloboda, bolo mu vznesené obvinenie z uvedeného trestného činu a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM