Peter Handzuš Krimi

Polícia objasnila tri vlámania do bytov

Popradským policajtom sa podarilo objasniť tri krádeže vlámaním do bytov na Uherovej a Šoltésovej ulici.

Zástupca hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik informoval, že z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody už polícia obvinila 50-ročného muža z českých Teplíc a 50-ročného muža zo Spišskej Novej Vsi.
Obvinená dvojica má podľa Džobanika na svedomí tri októbrové krádeže. Obaja muži prišli v noci z 27. na 28. októbra na Uherovu ulicu, vošli do bytového domu a na druhom poschodí sa vlámali do bytu 36-ročnej ženy. Ukradli odtiaľ notebook v hodnote 700 eur. Ďalšiu škodu spôsobili poškodením majetku, a to vo výške 50 eur.
Následne sa páchatelia vlámali do susedného bytu, ktorý prehľadali, ale nič neukradli. Dvadsaťdeväťročnej majiteľke tak spôsobili škodu poškodením majetku vo výške 50 eur.
Do tretice sa vlámali do bytu na štvrtom poschodí na Šoltésovej ulici v Poprade. Po vylomení dverí z neho ukradli peniaze, ďalekohľad a rôzne šperky zo zlata, bieleho zlata a striebra. Celková škoda, ktorá vznikla 45-ročnému majiteľovi, bola vyčíslená na viac ako 5000 eur.
Časť ukradnutých vecí polícia zaistila a neskôr budú vrátené majiteľom. Obvineného muža zo Spišskej Novej Vsi už polícia zadržala a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia bol na neho zároveň spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Po Čechovi polícia vyhlásila pátranie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM