Jakub Forgács Krimi

Polícia: Popradčanka Marcela (46) uviedla do omylu 11 úverových spoločnosti!

V prípade dokázania viny hrozí Marcele (46) až dvanásť rokov v base. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade ju obvinil zo zločinu úverového podvodu.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Popradčanka Marcela (46) uviedla do omylu 11 úverových spoločnosti!
Zdroj: TASR

„Marcela (46) sa mala dopustiť zločinu úverového podvodu, z čoho bola vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade na základe dôkazov obvinená,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

„Marcela bez vedomia a bez súhlasu muža z Veľkej Lomnice na základe žiadosti o poskytnutie úveru uzatvorila, za použitia jeho osobných údajov a údajov o jeho zamestnaní a príjme, viacero úverových zmlúv. Marcela sa v nich zaviazala uhrádzať pravidelné mesačné splátky, túto svoju povinnosť si ale neplnila,“ pokračovala hovorkyňa.

„Obvinená žena svojím konaním uviedla do omylu celkovo 11 úverových finančných spoločností, pričom im spôsobila škodu vo výške najmenej 37 300 eur,“ povedala Migaľová so slovami, že táto Popradčanka je stíhaná na slobode, no v prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM