Správy

Polícia sa obracia na vodičov v okrese Poprad: Pozor, takáto je aktuálne situácia na cestách!

Muži zákona sa obracajú na motoristov s dôležitými aktuálnymi informáciami. Tie sa týkajú situácie na cestách v okrese Poprad a navyše aj v okrese Levoča.

Ilustračný obrázok k článku Polícia sa obracia na vodičov v okrese Poprad: Pozor, takáto je aktuálne situácia na cestách!
Zdroj: TASR

Polícia upozorňuje vodičov, že cesty v okresoch Poprad a Levoča sú mokré a tvorí sa na nich námraza. Podľa informácií z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na niektorých miestach došlo k viacerým nehodám. Polícia preto žiada vodičov o zvýšenú opatrnosť. Podľa hasičov išlo o menšie nehody, menej závažného charakteru a bez vážnejších zranení.

Cestári informovali, že zatiaľ sú všetky cesty v Prešovskom kraji zjazdné, cesty I. triedy sú mokré, na cestách II. triedy v okresoch Poprad a Stará Ľubovňa sa môže nachádzať kašovitá až utlačená vrstva snehu do dvoch centimetrov. Cesty III. triedy sú taktiež prevažne mokré, utlačený sneh je v okresoch Poprad, Prešov, Stará Ľubovňa a Svidník.

Podľa informácií operačného dôstojníka Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Jaroslava Štofka momentálne sú zjazdné aj všetky horské priechody. Kašovitá vrstva snehu je na Vernári, pri Obručnom, na horskom priechode Hutka, tiež vo Vysokých Tatrách, na Magure, v okolí Paloty, Stráňan a Bacherova. Za posledných 24 hodín cestári posypali inertným materiálom takmer 1400 kilometrov ciest, chemicky upravili viac ako 1300 kilometrov a prepluhovali viac ako 2200 kilometrov komunikácií. Nasadených bolo pritom 53 mechanizmov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM