Peter Handzuš Krimi

Polícia si posvietila na chodcov. Ako dopadla kontrola?

Aj policajti spod Tatier sa zapojili do krajskej akcie, počas ktorej kontrolovali používanie reflexných prvkov chodcami. Počas kontroly sa nevyznamenali chodci na úseku smrti v blízkosti popradskej Billy, ktorí prechádzali cez frekventovanú cestu mimo priechod, aj keď boli v blízkosti policajti.

Ilustračný obrázok k článku Polícia si posvietila na chodcov. Ako dopadla kontrola?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na cestách Prešovského kraja vykonala v piatok (7.2.2014) v čase od 16:00 h do 20:00 h preventívnu dopravnú akciu zameranú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky chodcami spojenú s rozdávaním reflexných prvkov. Chodci taktiež od policajtov dostávali letáčik s povinnosťami chodcov v cestnej premávke.

Počas akcie policajti taktiež dohliadali na dodržiavanie povinnosti vodičov voči chodcom. Celkovo bolo zistených 170 priestupkov, z toho 114 vyriešených v blokovom konaní, 55 napomenutím a 1 priestupok bol oznámený na správne konanie.

U chodcov a cyklistov bolo zistených spolu 76 priestupkov, z toho 40 priestupkov bolo vyriešených v blokovom konaní a 36 priestupkov bolo vyriešených napomenutím. U 1 nemotorového účastníka cestnej premávky bolo zistené požitie alkoholu.

Polícia si posivietila na chodcov. Ako dopadla kontrola?
9
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM