Monika Vengrínová Rôzne

Poprad a Tatry idú s dobou: Tieto mobilné aplikácie vám spríjemnia život v našom regióne

Mobilné technológie nám výrazne spríjemňujú život. Aplikácie do smartfónov nás sprevádzajú každý deň. Niekoľko z nich vám môže spríjemniť život aj v Poprade a v Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Poprad a Tatry idú s dobou: Tieto mobilné aplikácie vám spríjemnia život v našom regióne
Zdroj: Webnoviny.sk

Mobilné aplikácie môžu okrem zábavy aj výrazne zjednodušiť a spríjemniť život. Niekoľko užitočných aplikácií pre šikovné telefóny sme vyskúšali a vybrali tie najlepšie, ktoré môžu zjednodušiť život v meste pod Tatrami i priamo v nich.

Pre turistov, športovcov a milovníkov hôr

REGIÓN VYSOKÉ TATRY – Mobilná aplikácia je ideálnym pomocníkom pre plánovanie dovolenky v Tatrách – či už z pohodlia domova alebo priamo počas pobytu v horách. Aplikácia obsahuje kvalitné topografické turistické mapy s možnosťou priblíženia, naplánované cyklotrasy, horské túry, či zimné bežecké a downhilové trate. Každá túra obsahuje popis, obrázky, priebeh túry na mape a výškový profil trate. Aplikácia umožňuje i zaznačené ubytovacie zariadenia, reštaurácie, atrakcie a služby vo Vysokých Tatrách. Aplikácia umožňuje stiahnuť si vybranú trasu do mobilu a počas pobytu v teréne tak nie je potrebné internetové pripojenie.

Aplikáciu stiahnete zdarma po kliknutí na TENTO odkaz

Pre fanúšikov hokeja

HK ŠKP POPRAD – Aplikácia prináša rýchly prehľad o účinkovaní školského hokejového klubu HK ŠKP Poprad. Zároveň môže slúžiť ako pomôcka pre hráčov, ale aj pre trénera a rodičov. Užívateľ tejto aplikácie získa vždy dostupné informácie o odohraných a najbližších zápasoch, tréningoch a iné novinky. S aplikáciou dokážete pracovať aj bez pripojenia na internet, potrebné je však pravidelne si aktualizovať obsah z internetu.

Aplikáciu stiahnete zdarma kliknutím na TENTO odkaz

Pre jednoduchšie parkovanie

SMS PARKOVNÉ – Aplikácia poskytuje možnosť objednať lístok prostredníctvom sms. Môžete si nastaviť aj pripomienku, ktorá vás upozorní na to, že váš vyhradený parkovací čas sa končí. Parkovací čas si môžete predĺžiť bez toho, aby ste sa museli vrátiť k autu.

Aplikáciu stiahnete zdarma kliknutím na TENTO odkaz

Pre shopaholikov

MAX DO VRECKA – Aplikácia pre všetkých návštevníkov zábavno-obchodných centier MAX. nájdete tu zoznam predajní, pozvánky na podujatia a informácie o akciách i zľavách. Súčasťou aplikácie je aj čítačka QR kódov, pomocou ktorej sa môžete zapojiť do súťaže, ktorú organizuje obchodné centrum v súvislosti so spustením tejto aplikácie.

Aplikáciu stiahnete zdarma kliknutím na TENTO odkaz

Pre tých, ktorým Poprad nie je ľahostajný

CITY MONITOR – Aplikácia poskytuje jedinečnú príležitosť prispieť ku skrášleniu a zveľadeniu nášho mesta. Priamo cez mobilný telefón môžete rýchlo a jednoducho posielať podnety na zlepšenie a hlásiť poruchy samospráve mesta. Všetky hlásenia budú uložené na stránke www.citymonitor.sk, kde budú dostupné na spracovanie pre popradskú samosprávu. Vy zatiaľ môžete na svojom mobile sledovať priebeh riešenia hlásení a prijímať bezplatné push-notifikácie o dianí v meste. Novinkou aplikácie je možnosť manuálneho určovania polohy hlásení, možnosť komentovať hlásenia bez ohľadu na to, v akom stave sa nachádzajú a tiež opravy chýb.

Aplikáciu stiahnete zdarma kliknutím na TENTO odkaz

Pre súťažechtivých

TATRANSKÁ KOMÉTA – Zábavná súťaž, s ktorou vám cesta ubehne rýchlejšie. Kométa vám počas cesty doručí zaujímavé kvízové otázky. Správne na ne odpovedzte a ste v žrebovaní o 2× rozprávkový víkend pre štyri osoby v Grand hoteli Kempinski High Tatras*****

Aplikáciu stiahnete zdarma kliknutím na TENTO odkaz

Pre Kežmarčanov

ODKAZ PRE STAROSTU – Aplikácia slúži na nahlasovanie problémov vo vašom okolí. Problémy nahlásené vo vybraných mestách sú komunikované priamo so zodpovednou samosprávou a ich riešenie je možné sledovať prostredníctvom aplikácie, ako aj na portáli www.odkazprestarostu.sk. Aplikácia získala 1.miesto v súťaži slovenských mobilných aplikácií AppRulezz 2013.

Aplikáciu stiahnete zdarma kliknutím na TENTO odkaz

A nakoniec, aby vás počasie neprekvapilo

VYSOKÉ TATRY POČASIE – Podrobná predpoveď počasia pre Vysoké Tatry až na 12 dní vopred. Aplikácia poskytuje aktuálne počasie, denné a nočné minimálne teploty, vlhkosť, rýchlosť vetra, smer vetra, tlak, podiel oblačnosti, zrážky, predpoveď počasia pre každé tri hodiny, viacero widgetov na plochu, nastavenia a pod.

Aplikáciu stiahnete zdarma kliknutím na TENTO odkaz

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM