Monika Vengrínová Samospráva

Poprad chce byť na letisku viac vidieť a... v praxi sú už prvé novinky: Takýto výjav udrie turistom do očí!

Cestovný ruch je jednou z priorít mesta Poprad. Aj z tohto dôvodu sa zameriava na turistov, ktorí k nám prichádzajú. Vďaka pravidelným leteckým linkám ožilo i popradské letisko, ktoré samospráva využíva na propagáciu Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Poprad chce byť na letisku viac vidieť a... v praxi sú už prvé novinky: Takýto výjav udrie turistom do očí!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Našim zámerom je, aby bol Poprad prítomný na letisku viac, ako len v jeho názve. Preto sme pre pravidelné linky z Londýna zaviedli infopoint s brigádnikmi, ktorí zabezpečujú informačný servis pre turistov, z rovnakého dôvodu sme vďaka korektnej spolupráci s vedením letiska využili jeho billboardové plochy na propagáciu mesta. Pracujeme tiež na intenzívnejšej prítomnosti mesta Poprad v letiskovom časopise. Keďže cestovný ruch je pre nás jednou z priorít, snažíme sa o jeho podporu aj takýmto spôsobom,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. Samospráva v snahe zvýšiť komfort pre cestujúcich z letiska zaviedla tiež pravidelnú linku MHD, ktorá zabezpečuje spojenie letiska s autobusovou stanicou.

A aký výjav na pútačov vlastne na letisku udrie turistom do očí? Na billboardoch umiestnených vedľa príletovej a odletovej haly popradského letiska sú fotografie s kompozíciou rozsvieteného zimného Popradu s panorámou Vysokých Tatier a pohľad na dominantu Spišskej Soboty – Kostol sv. Juraja. Autormi fotografií sú Roman Šimko a Richard Gerényi.

„V oboch prípadoch sme použili grafické spracovanie so sloganom Objav Poprad/Discover Poprad, ktorý sa objavil už pri komunikácii vyhliadkovej linky MHD s poschodovým autobusom a tiež pri spustení prevádzky vyhliadkového vláčika,“ doplnil primátor Švagerko.

Rovnako ako na letisku zriadilo mesto Poprad sezónny informačný bod aj na železničnej stanici Poprad – Tatry. V oboch prípadoch tvoria jeho personál jazykovo vybavení brigádnici z radov vysokoškolských študentov, ktorí boli zaškolení Cechom sprievodcov Tatry- Spiš. Informačné centrá boli zriadené od 1.júla a ich úlohou je poskytovať informácie o meste a regióne prichádzajúcim turistom a cestujúcej verejnosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM