Monika Vengrínová Hokej

Poprad doma zdolal Skalicu. Zamiešaná zostava vybojovala tri body

Poprad dnes bez dvoch zranených hráčov nastúpil proti Skalici v zamiešanej zostave. Kým prvá tretina skončila bez gólu, druhá patrila Kamzíkom. O výsledku rozhodol tretí gól domácich v poslednej časti hry. V závere zápasu už Skaličania len znížili na 1:3.

Ilustračný obrázok k článku Poprad doma zdolal Skalicu. Zamiešaná zostava vybojovala tri body
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Už v druhej minúte sa domáci dostali k početnej výhode, no nič v nej nevymysleli. Presilovku si zahrali aj hostia, ale domáca obrana si s ňou hravo poradila. Gólovo okoreniť nevýraznú prvú tretinu mohol v 15. minúte domáci útočník Lapšanský, jeho únik z krídla vychytal Lipovský. Na druhej strane si neporadili hostia v nájazde 2 na 1, keď im zlyhala finálna prihrávka a do kabín sa odchádzalo za bezgólového stavu.

Aj na začiatku druhého dejstva hrali kamzíci presilovú hru, po tvrdej delovke už Tomáš Sýkora dvíhal ruky, ale lotyšský legionár netrafil odkrytú časť brány. Hra sa často kúskovala, zakázaných uvoľnení sa dopúšťali predovšetkým domáci. Lipovský v bráne Skalice sa vyznamenal pri šanciach Belluša i Lapšanského, no napokon v 36. minúte kapituloval. Presadila sa štvrtá formácia kamzíkov, keď dorážku Štraucha ešte Lipovský kryl, ale Gápova už skončila v sieti. Hostia mohli vyrovnať z hokejky Kropáča, Sidor bol pozorný. Do konca druhej tretiny chýbalo niekoľko sekúnd, keď Kasíkovo nahodenie od modrej šikovne tečoval Mlynarovič – 2:0.

Aj návrat z druhej prestávky vyšiel domácim. Skaličania stratili puk na útočnej modrej a s pukom sa na Lipovského rútila trojica kamzíkov. Stals zvolil najjednoduchšie riešenie a strelou švihom zvýšil na rozdiel troch gólov. Domáci sa zamerali na udržanie výsledku a kontrolovanie hry im vychádzalo až do 57. minúty. K zle vyhodenému puku počas presilovky hostí sa dostal Lažo a napálil ho na bránku – 3:1. Hostia už v záverečných minútach nič nevymysleli a z víťazstva sa tešili Popradčania.

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): „My po smolnom zápase v Piešťanoch, kde sme prišli o tri body a dvoch hráčov, sme museli zamiešať zostavou, čo bolo na ľade vidieť. Tri formácie hrali v novom zložení a viazla im kombinácia. V druhej tretine sme sa presadili, rozhodujúci bol gól do šatne. Po treťom našom góle bolo rozhodnuté. Škoda inkasovanej bránky, dnes si Sidor čisté konto zaslúžil. Máme tri body a tešíme sa z toho.“

Štefan Mega (asistent trénera Skalice): „Do Popradu sme pricestovali s tým, že sa budeme snažiť čo najdlhšie hrať na 0:0. Darilo sa nám to, keď nás podržal brankár Lipovský. Po individuálnej chybe nás domáci prečíslili a dali v druhej tretine úvodný gól. Za rozhodujúci moment považujeme druhý gól približne sekundu a pol pred koncom druhej tretiny. Po druhej prestávke sme chceli viac otvoriť hru a útočiť, ale hneď v prvom striedaní sme inkasovali tretí gól a bolo po zápase. V závere sme iba korigovali.“

HK Poprad – HK 36 Skalica 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Góly: 36. Gápa, 40. Mlynarovič, 41. Stals – 57. Lažo. Vylúčení: 6:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Novák – Holienka, Smrek, 1155 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM