Marián Handzuš Futbal

Poprad na trávniku Trebišova bez streleného gólu

Stanislav Baran sa na lavičke domácich konečne dočkal výhry nad Popradom. Pozývame vás na najbližšie domáce stretnutie, 18.9. odohrá Poprad existenčný zápas so Starou Ľubovňou už na vlastnom trávniku!

SLAVOJ: Sudimák ml. – Kročko, Olah, Lacko, Petrovský – Toporčák (89.Patkanóci), Capko, Haničák, Drobňák (78.Hrubovský) – Németh (46.Kokočák), Čižmár.

FK POPRAD: Vernarský – Ondruš, Dulovič, Daško, Bendík – Rams, Vitkaj, M. Tropp (59.Michlík), Kočiš (78.J.Tropp) – Pitoňák, Kubus (75.Rusnák).

GÓLY: 33. Németh, 50. Kročko, 83. Toporčák (11m). ŽK: Petrovský – Daško, Dulovič. ČK: 82. Daško (po druhej ŽK za faul). Pred 400 divákmi rozhodoval Glova.

Diváci v Trebišove videli kvalitný duel. Aktivita oboch celkov bola citeľná už od samého úvodu. Najprv sa zastreľovali na domácej strane Petrovský s Toporčákom, na opačnej strane zahodil dobrú šancu Ondruš, jeho hlavička letela nad trebišovskú bránu. V 22.minúte vyslal pekný center Čižmár na Németha, no druhý menovaný nezakončil razantne. O minútu na to mohli otvoriť skóre hostia, Kočišova strela z priameho kopu mierila tesne vedľa Sudimákovej svätyne. Po polhodine hry vyslal nebezpečnú strelu spoza šestnástky Haničák, Vernarský bravúrne vyrážal na roh. Gól prišiel v 33.minúte, Kročkov center z pravej strany a umiestnená hlavička Németha skončila za Vernarského chrbtom 1:0. Už o minútu mohol pridať druhý gól Drobňák, jeho volej trafil iba obranný val hostí. Najväčšiu šancu podtatrancov zahodil v 37.minúte Pitoňák, ktorému radosť z gólu zabránil fantastickým zákrokom Sudimák.

Druhý polčas sa už niesol viac v réžii domácich futbalistov. V 50.minúte po faule na čerstvého hráča v poli Kokočáka, zahrávali domáci priamy kop. K lopte sa postavil Kročko a na prekvapenie všetkých divákov poslal loptu k bližšej žrdi Vernarského brány 2:0. Domáci hrali s chuťou a postupne si vytvárali šance, no ani Olahova hlavička, ani Capkove strely neskončili gólom. Sedem minút pred koncom stretnutia spadol Toporčák v pokutovom území hostí a rozhodca Glova ukázal bez váhania na značku pokutového kopu. Sám faulovaný ju bezpečne premenil 3:0. V závere sa o rozruch na tribúne postaral hlavný arbiter, ktorý si zobral zrejme na Čižmára zvláštny meter, keď trikrát po sebe mu pri možnosti rýchlych brejkov pískal nezmyselné útočné fauly.

Povedali po zápase:

Stanislav Baran, tréner Slavoja Trebišov: Už počas týždňa som avizoval, že to bude ťažký zápas a taký aj bol. Myslím si však, že skóre 3:0 hovorí jasnou rečou. Rád by som chlapcom poďakoval, pretože podali na ťažkom teréne veľmi dobrý výkon. V prvom polčase sme mali prevahu, no súper neustále pohrozoval. Dali sme pekný gól Némethom a podržal nás aj brankár Sudimák, ktorý zneškodnil tutovku Pitoňáka. Do druhého polčasu sme šli s cieľom vyčkávať na rýchle brejky. Hneď v úvode pridal druhý gól z priameho kopu Kročko a súper musel otvoriť hru. Tretí gól padol po jasnom faule v šestnástke a sám faulovaný Toporčák penaltu premenil. Myslím si, že to bol obojstranne kvalitný zápas.

Vladimír Lajčák, tréner FK Poprad: Do Trebišova sme prišli s cieľom zahrať dobrý futbal a zobrať si domov nejaké body. Diváci mali možnosť vidieť kvalitný futbal. Po fatálnej chybe sme dostali gól a následne nedáme sto percentnú šancu. Po polčase sme dostali doslova hlúpy gól a bolo po zápase.

zdroj: slavojtrebisov.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM